CES 2017: Whilrpool Zera Food Recycler zavrženo hrano spreminja v gnojilo

Whilrpool Zera Food Recycler

Biološki oz. organski odpadki, ki nastajajo v gospodinjstvih, predstavljajo več kot tretjino vseh odpadkov. Povprečna ameriška družina letno zavrže kar 180 kilogramov hrane! A gospodinjski aparat Whilrpool Zera Food Recycler ne dovoli, da bi šla ta hrana v nič. Biološke odpadke namreč spremeni v kakovostno naravno gnojilo.

Kar so za nekoga smeti, je za nekoga drugega gnojilo. Na svetu letno zavržemo 1,3 milijarde ton hrane. Samo v Sloveniji letni odpadek postane 150 tisoč ton hrane, kar 48 odstotkov od tega zavržejo gospodinjstva. Da ta hrana ne bi šla v nič, je Whilrpool razvil gospodinjski aparat za domačo rabo Zera Food Recycler, ki zavrženo hrano v 24 urah spremeni v naravno gnojilo. Zavoljo rastlinskega dodatka se odpadki (v aparat ne smete odlagati zgolj kosti in koščic) skrčijo na tretjino prvotne prostornine.

PREBERITE ŠE: CES 2017: Hushme – maska za usta, ki zaduši vaš telefonski pogovor


Do zdaj ste imeli dve možnosti glede bioloških odpadkov. Bodisi ste zavrženo hrano vrgli v koš za biološke odpadke ali jo odvrgli na kompost. Prva možnost je najbolj prikladna, a nimate sami nič od tega, druga dolgotrajna, saj lahko na gnojilo čakate celo večnost. W Labs – inkubator podjetja Whirlpool Corporation – je našel odlično alternativo kompostiranju. Če želite biti bolj ekološko ozaveščeni, je Zera Food Recycler vsekakor korak v pravo smer. Zanj morate odšteti 1130 evrov.

Galerija – Zera Food Recycler:

Dodatne Informacije

Več informacij:
zera.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!