CES 2018: Bell Helicopter Air Taxi, prihodnost zračnega prometa

Pričakuje se, da nas bodo nekega dne droni sposobni popeljati po nebu. Helikopterji so temu namenjeni že nekaj časa, zato ni razloga, da ne bi z njimi razvili samostojnega zračnega prometa.

Na sejmu CES 2018 je bil predstavljen Bell Helicopter Air Taxi. Aerodinamično vozilo je namenjeno štirim potnikom. Kabina je oblikovana tako, da se v njej ljudje lahko sprostijo in tudi delajo. Po besedah podjetja bo prvi zračni taksi za uporabo sicer imel razporeditev sedežev 1 + 3. Helikopter za samostojno rabo bo ponujen nekoliko pozneje.

Bell na CES 2018.
Bell na CES 2018.

Zračni taksi ima v primerjavi s tradicionalnim cestnim prometom mnogo prednosti. Samo predstavljate si, kako svobodno letite, medtem ko so drugi ljudje ujeti v gnečah na cestah. Z uporabo zračnega taksija boste prihranili veliko časa, ki ga lahko vložite v druge priložnosti.

Tehnološko dovršeno kabino odlikuje udobje, ki je neprimerljivo boljše od tistega v naših avtih. Naj dodamo še, da je potnikom na voljo vsa moderna tehnologija – videoklic, Wi-Fi, umetna inteligenca in brezžično polnjenje.

Notranjost zračnega taksija.
Notranjost zračnega taksija.

Dodatne Informacije

Več informacij:
bellhelicopter.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ferrari Portofino M: ko odličnost ni več dovolj