CES 2019: najboljši prenosniki s tehnološkega sejma

Prenosni računalniki morda res niso tako zanimivi kot nekateri drugi tehnološki dosežki, ki jih je razkril sejem CES 2019, a to še ne pomeni, da niso vredni omembe. Tukaj so najboljši prenosniki s tehnološkega sejma.

Pričakovano so največ pozornosti pritegnili igričarski računalniki z mobilno različico grafične kartice Nvidia Geforce RTX, saj ta obljublja nove boljše igre in še več užitka. Zanimiv je bil tudi zmogljiv prenosnik, ki mu je mogoče zamenjati grafiko in procesor, Asus pa je pokazal, da so naprave s sistemom Chrome še vedno zanimive. To so najboljši prenosniki s tehnološkega sejma CES 2019.

Alienware Area-51M

Alienware Area-51M
Alienware Area-51M

Zverina s 17-palčnim zaslonom trenutno velja za najbolj zmogljiv igričarski računalnik, saj so vanj “spakirali” najbolje, kar je ta hip mogoče najti na grafičnem in procesorskem delu. Lahko bi dejali, da gre za namizni računalnik v ohišju prenosnika. Grafiko in procesor bo mogoče zamenjati, ohišje pa ima čistejše linije.
dell.com

Alienware M17

Alienware M17
Alienware M17

Area-51M je velik in težak, model M17 pa kar se tega tiče lažje prenosljiv, saj gre za najtanjši in najlažji prenosnik s 17-palčnim zaslonom tega proizvajalca. Kljub temu se lahko pohvali z mobilno različico Nvidia grafike RTX, Intelovimi procesorji vse do modela i9 in solidnim zaslonom (osveževanje 60 Hz) polne HD ali 4K ločljivosti.
dell.com

Razer Blade 15 Advanced

Razer Blade 15 Advanced
Razer Blade 15 Advanced

Pričakovano je ponudbo osvežilo tudi podjetje Razer. Njihovi kupci bodo lahko izbirali med grafikami RTX 2060, 2070 ali 2080, procesor pa je osma generacija Intelovega modela i7. Prenosnik po novem podpira tudi Microsoftovo varnostno funkcijo Hello.
razer.com

Asus Rog Mothership

Asus Rog Mathership
Asus Rog Mathership

Asusova “matična ladja” se zgleduje po Microsoftovih računalnikih Surface, le da je vse skupaj prilagojeno igranju iger. 17-palčni zaslon je mogoče odklopiti od tipkovnice in ga uporabiti kot tablični računalnik, zmogljivosti pa gredo vse do kartice Nvidia RTX 2080 in Intelovih procesorje i9.
asus.com

Lenovo Yoga S940

Lenovo Yoga S940
Lenovo Yoga S940

Lenovo je drastično stanjšal robove okoli zaslona, in ker so ti preozki za kamero, je ta našla mesto v “obratni zarezi”, ki štrli iz zgornjega roba. Je tudi prvi model družine Yoga, ki ima le USB priključke tipa C, procesor pa je tudi v tem primeru Intelov i7 osme generacije.
lenovo.com

Asus Studiobook S

Asus Studiobook
Asus Studiobook

Zanimiv prenosnik, saj je Asusu uspelo stisniti 17-palčni zaslon v “15-palčno” ohišje, zaslon pa je barvno umirjen in ima širok vidni kot. Zaradi videza je jasno, da želi tekmovati z Applovimi Macbooki. Celoto zaokrožuje Intelov procesor Xeon, grafika Nvidia Quadro p3200 in več kot dovolj pomnilnika.
asus.com

LG Gram 17

LG Gram 17
LG Gram 17

Velja za najtanjši prenosnik s 17-palčnim zaslonom, kljub temu pa v njem najdemo Intelov procesor i7 osme generacije, solidno količino pomnilnika, zaslon pa je ločljivosti 2560 x 1600 pik.
lg.com

Dell XPS 13

Dell XPS 13
Dell XPS 13

Dell je zadnje štiri leta kamero vgrajeval pod spodnji rob zaslona, kjer nima česa izkati. Letošnji model pa jo ima tam, kjer jo pričakujemo – nad zgodnjim robom. V prenosniku je lahko Intelov procesor do modela i7.
dell.com

Acer Swift 7 (2019)

Acer Swift 7
Acer Swift 7

Še en prenosnik, ki stavi na tankost (9,95 mm) in ozke robove okoli 14-palčnega zaslona polne HD ločljivosti. Procesor je Intelov i7 osme generacije, baterija pa zdrži do 10 ur.
acer.com

HP Spectre x360 (OLED)

HP Spectre x360 (OLED)
HP Spectre x360 (OLED)

Prenosnik je zanimiv, ker je eden redkih z zaslonom OLED, zaslonsko tehnologijo, ki jo bomo vse pogosteje srečali tudi v teh napravah. Tudi v njem najdemo Intelov procesor osme generacije i7 ter solidni seznam drugih tehničnih podatkov.
hp.com
https://www.youtube.com/watch?v=Tu918GHhnyA

Asus Zenbook s13

Asus Zenbook s13
Asus Zenbook s13

Robovi okoli 14-palčnega zaslona tega Zenbooka so tako ozki, da v njih ni prostora za kamero, zato se je ta znašla v “obratni zarezi”. Grafika Geforce mx150 in procesor osme generacije i7 sta zagotovilo za zmogljivo delovanje prenosnika.
asus.com

Asus Chromebook Flip C434

Asus Chromebook Flip C434
Asus Chromebook Flip C434

Poceni bo Asusov “ChromeBook” s 14-palčnim na dotik občutljivim zaslonom, izbira procesorjev pa je omejena na Intelovo družino Y. 8 GB RAM-a in 128 GB bo dovolj za prenosnik, ki zna postati letošnji prvak v kategoriji prenosnikov s sistemom Chrome.
asus.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najlepši čas v letu – z najboljšimi darili