CES 2020: 3v1 kamera PowerEgg X je ‘jajce’, ki postane tudi dron

3v1 kamera PowerEgg X

3v1 kamera PowerEgg X je eden izmed tistih bizarnih izdelkov sejma CES 2020, ki se v resnici izkažejo za zelo praktične.

Dobro je imeti napravo, ki zmore početi več stvari hkrati. Nekaj takega so izdelali pri podjetju PowerVision. Njihov nov izdelek PowerEgg X, predstavljen na sejmu CES 2020, vsebuje kar 3 naprave v eni. Lahko je selfi kamera na stojalu, videokamera za snemanje lastnih dogodivščin in seveda dron. Vse skupaj pa upravlja umetna inteligenca. PowerEgg X je videti kot nekakšno nojevo jajce, iz katerega se lahko ‘izleže’ tisto, kar si v določenem trenutku želimo.

Vgrajena kamera je sposobna snemati posnetke v ločljivosti 4K/60 sličic na sekundo, seveda je tudi stabilizirana. Naprava s pomočjo AI sledi želenemu objektu in omogoča samodejno snemanje različnih kadrov za privlačnejše posnetke. Zaradi standarda IPX6 je tudi vodoodporna, če se dokupijo ločeni pripomočki, pa celo pristane na vodni gladini. V načinu kamere bo baterija zdržala do 3 ure in pol, v načinu drona pa 30 minut. Osnovni model PowerEgg X Explorer je mogoče kupiti po ceni 849 evrov, komplet Wizard s pripomočki za pristajanje na vodi pa za 1.149 evrov.

Galerija: PowerVision PowerEgg X

Dodatne Informacije

Več informacij:
powervision.me

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Carbon Trainer Fitness Mirror – tvoj ultimativen fitnes trener