Hyundai – Uber Elevate S-A1: prihodnost prevoza potnikov

Zadnjič posodobljeno: :

Uber Elevate in Hyundai sta postala partnerja v Uberjevi viziji transporta oseb v prihodnosti. Na sejmu CES 2020 sta s skupnimi močmi predstavila 'dron', ki bo lahko prepeljal do 5 oseb.

Hyundai in Uber Elevate sta predstavila leteče vozilo, poimenovano S-A1. Dronu podobno vozilo lahko pelje 4 potnike in pilota, v prihodnje pa pilot ne bo več potreben, saj bo ‘dron’ popolnoma avtonomen. Vozilo lahko vzleti in pristaja vertikalno, ko pa doseže določeno višino, se do cilja premika v večinoma horizontalni smeri. S-A1 doseže hitrost do 290 km/h in leti na višini med 300 in 600 metri. Namenjen bo potem, dolgim do 100 kilometrov, polnjenje baterij pa bo celo v prometnih konicah zahtevalo zgolj 5–7 minut.

Prednost več manjših rotorjev je v boljši okretnosti, zaradi manjše velikosti pa se zmanjša tudi hrup. To je še posebno primerno za mestna središča, ki so po večini že tako čezmejno onesnažena s hrupom. Prednost partnerstva Uber Elevate s Hyundaiem je tudi ta, da je Hyundai resen igralec v svetu avtomobilizma in mu bo izdelavo Uberjevih dronov tudi dejansko uspelo realizirati.

Galerija: Hyundai – Uber Elevate S-A1

Dodatne Informacije

Več informacij:
uber.com
hyundai.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Maserati MC20 Coupe: nova era za italijansko znamko