fbpx

CES 2020: Lenovo Thinkpad X1 Fold je prvi zložljivi prenosnik na svetu

Zložljivi tablični računalnik Lenovo Thinkpad X1 Fold

Le vprašanje časa je bilo, kdaj bomo uzrli novo zložljivo napravo. Nas lahko CES 2020 še vedno preseneti? Prihodnost je vsekakor zložljiva, kar dokazuje tudi Lenovo Thinkpad X1 Fold.

Po zložljivem pametnem telefonu je na vrsto prišel še prvi zložljiv računalnik. Titulo prvega bo domov odneslo podjetje Lenovo, ki je na sejmu CES 2020 razkrilo svojo vizijo zložljive prihodnosti. Thinkpad X1 Fold je v razgrnjenem stanju 13,3-palčen zaslon OLED-panelom ločljivosti 2048 x 1536. Zaslon je kakopak plastičen in je sad sodelovanja s podjetjem LG, v živo pa naj bi bil videti odlično.

Zunanjost naprave krasi usnjena prevleka, ki drsi skupaj z odpiranjem in zapiranjem naprave. Prenosnik, ki ga poganja Windows 10 Pro, lahko uporabljamo pokončno ali ležeče, vgrajeno ima celo “nožico”, s katero lahko stoji sam. Poleg zaslonske tipkovnice bomo poleg prejeli še zunanjo Bluetooth tipkovnico, na katero je bojda zelo udobno tipkati in se v zložen zaslon pospravi kot vlita. Ker gre za precej tanek prenosnik, ogromne procesorske moči ni pričakovati. Bo pa to zamenjal s praktičnostjo, saj ga bomo lahko kot prenosnik uporabljali kjerkoli, v torbi pa bo zasedel ravno toliko prostora kot manjša knjiga.

Prenosnik Thinkpad X1 Fold bo na voljo letos poleti, zanj pa bo treba odšteti približno 2.499 evrov.

Galerija: Lenovo Thinkpad X1 Fold

Dodatne Informacije

Več informacij:
lenovo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!