Zero Zero V-Coptr Falcon: prvi dron z dvema propelerjema

Dron Zero Zero V-Coptr Falcon

Dron nove generacije je kompaktnejši, okretnejši in celo tišji. To je Zero Zero V-Coprt Falcon.

Čeprav so droni za komercialno rabo na voljo že nekaj let, se niso kaj bistveno spremenili. Razen boljših vgrajenih kamer in močnejših baterij so si oblikovno vsi še vedno zelo podobni. Zato se podjetje Zero Zero za svoj naslednji model ni odločilo le nadgraditi opreme, temveč korenito spremeniti dizajn. Z novim dizajnom pa so dosegli več dobrodošlih izboljšav.

Model V-Coptr Falcon je dron z le dvema propelerjema. To ga naredi kompaktnejšega, okretnejšega in celo tišjega. Zero Zero zatrjuje, da bo novi dron v zraku komaj slišen. Manko dveh propelerjev pripomore tudi k manjši porabi energije, zato bo čas letenja dolg kar 50 minut. Seveda bo V-Coptr Falcon imel tudi vgrajeno kamero z 12 MP, ki bo nameščena na gimbal. Med snemanjem videoposnetkov ločljivosti 4 k/30 sličic na sekundo se bo dron sam izogibal oviram in sledil želenemu objektu. Zero Zero za novi dron šele pobira naročila, v roke uporabnikov pa bo prišel februarja letos. Zanj bo treba odšteti 999 ameriških dolarjev.

Dron Zero Zero V-Coptr Falcon
Dron Zero Zero V-Coptr Falcon

Dodatne Informacije

Več informacij:
zerozerorobotics.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!