CES 2020: Samsung Galaxy Chromebook s čudovitim AMOLED zaslonom

Prenosnik Samsung Galaxy Chromebook

CES 2020 je bil deležen tudi novih prenosnikov Chromebook. Samsungov je tanek, lahek, kakovostno izdelan in za Chromebook presenetljivo zmogljiv.

Naprave, ki jih poganja operacijski sistem Chrome OS, veljajo za cenovno zelo dostopne, kljub temu pa kupcev še niso čisto prepričale. Samsung si je na letošnjem sejmu CES 2020 dal duška na vseh področjih ter med drugim predstavil svoj prvi Chromebook z oznako “Galaxy“. Ta bo premijske narave in odločilna točka za vse tiste, ki bi želeli sistemu Chrome OS dati priložnost.

Prenosnik Samsung Galaxy Chromebook ima tudi vgrajeno pisalo
Prenosnik Samsung Galaxy Chromebook ima tudi vgrajeno pisalo

Ta prestižnost se izraža predvsem v sami izdelavi. Ohišje je izdelano iz aluminija in daje občutek trdnosti. 13,3-palčni AMOLED-zaslon ločljivosti UHD je prava paša za oči, po njem pa lahko upravljamo tako s prstom kot s pisalom, ki je vgrajeno v ohišje. Ker je Chrome OS nezahteven do rabe zmogljivih komponent, so prenosniki Chromebook v večini opremljeni precej lahkotno. A ne tale Samsung. Slednji se pohvali z Intelovim procesorjem i5 10. generacije, do 16 GB delovnega pomnilnika, SSD-diskom velikosti 1 TB ter podporo povezavi Wi-Fi 6. Tole tanko (debelina 9,9mm) in lahko (1 kg) napravo bomo lahko tudi obrnili ter uporabljali kot tablico.

Kamera nad tipkovnico je namenjen uporabi takrat, ko je Galaxy Chromebook v tabličnem načinu
Kamera nad tipkovnico je namenjen uporabi takrat, ko je Galaxy Chromebook v tabličnem načinu

Galaxy Chromebook je bil zasnovan na podlagi želje po prenosniku, ki bi deloval podobno kot tablica ali pametni telefon. Torej da bi imel vzdržljivo baterijo ter nudil enake hitrosti delovanja tudi takrat, ko ne bi bil priključen na električno omrežje (prenosniki ponavadi med polnjenjem delujejo bolje). Samsung Galaxy Chromebook bo na voljo v dveh barvah (Fiesta Red, Mercury Gray), začetna cena pa se bo začela pri 999 dolarjih, odvisno od konfiguracije.

Dodatne Informacije

Več informacij:
samsungmobilepress.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Xiaomi je izdelal brezžični polnilnik z 80 W, ki napolni baterijo pametnega telefona v 19 minutah!