fbpx

Čim prej se znebite teh stvari – prinašajo negativno energijo

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

Hiša je oaza miru in počitka, naš osebni prostor, kjer izpolnjujemo svoje osnovne potrebe, kjer sanjamo, preživljamo različna čustva in bivamo z najbližjimi.

Energija v domu vpliva na naše duševno zdravje, energijo in razpoloženje. Zato je pomembno, da je energija v domu ugodna, a pri tem ne smemo zanemariti dejstva, da je energija hiše odvisna tudi od našega notranjega stanja.

Ta povezava med našo energijo in energijo doma je neločljiva.

Psihologinja Olga Romaniv je odkrila, da določen nered v hiši lahko nakazuje tudi spremembe v našem notranjem stanju – na kaj morate biti pozorni:

Nepomita okna

Okna so v mnogih verovanjih povezana z očmi lastnika hiše. Skozi okno opazujemo svet okoli sebe, a svetlobo spuščamo tudi v svoj dom. Umazano steklo popači realnost, jo naredi temnejšo in sivo. Pomivanje oken je prva stvar, ki se je morate lotiti.

Zdravniki pravijo, da je sončna svetloba nujen element za dobro zdravje. Pomanjkanje sončne svetlobe vodi v tveganje za debelost, depresijo, slab spanec in stres. Zato je pomembno, da okna redno odpiramo, da prezračimo dom, pa tudi očistimo, da svetloba skupaj z dobro energijo napolni naš dom.

Imate nered v hiši? Foto: Cottonbro Studio / Pexels

Nakopičene stvari

Kup nakopičenih stvari na stolu ali na likalni deski prinaša le še dodaten nered in slabo voljo. Metanje stvari na kup po mnenju psihologa kaže na malodušje. Ko se nered in nepotrebne stvari množijo, je v domu več prahu, zato se poveča tudi tveganje za alergije.

Slab način shranjevanja

Včasih ljudje uporabljajo prostor pod posteljo za shranjevanje nepotrebnih stvari. Shranjevanje stvari pod posteljo, na primer pokvarjene opreme ali neuporabnih oblačil, vodi v poslabšanje spanca. Pomembno je, da si, recimo, na dopustu popolnoma povrnete moči, saj tam po navadi nimate pod posteljo nič.

Red v hiši, red v glavah!

Glede na kaos v hiši lahko strokovnjaki celo postavijo diagnozo – nogavice pod posteljo, stvari, ki visijo na stolih, nakopičen prah, raztresene knjige in še marsikaj bo kazalo na kaos v človekovi duši, mislih in življenju nasploh.

Ne glejte ga, pospravite nered Foto: Cottonbro Studio / Pexels

Odstranite neuporabljene predmete, oblačila, ki jih ne nosite, operite in zložite perilo … Pogosto, ko vzpostavite red nastopi težko pričakovani mir.

Predmeti, ki vas spominjajo na slabe čase iz preteklosti

Zagotovo so v vašem domu različni spomini, zato morda hranite kakšne stvari, ki vas spominjajo na kakšne negativne trenutke ali na ljudi, ki so vas prizadeli. To so lahko darila bivšega partnerja, malenkosti, ki spominjajo na prepire, slabo energijo, nesreče …

Nekaj, kar je lahko povezano z neprijetnim obdobjem v vašem življenju. Takšni predmeti lahko že ob pogledu nanje povzročijo slabo voljo, jezo, zamero.

Zato je pomembno, da imate doma stvari, ki vas osrečujejo, razveseljujejo, jih imate radi.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.