fbpx

Citroën Ami One Concept: električni malček, ki ga voziš brez izpita

Citroën Ami One Concept: električni malček, ki ga voziš brez izpita

Svet je prvič videl avtomobil Citroën pred natanko 100 leti – in ob jubileju so, kot se tudi spodobi, izdelali različico Citroën Ami One Concept. Tisto, s čimer se ta lahko pohvali in bo navdušilo množice, je to, da ga lahko vozimo brez izpita. Če temu dodamo še besede elektrika, antistres in mir, je več kot očitno, da nas čaka osupljiva mobilno prihodnost.

Citroën Ami One Concept je električna avtomobil, ki bo umestil digitalno tehnologijo v center urbanega okolja in poskrbel za novo doživetje mobilnosti, z več svobode in manj stresa.

Mali električni avtomobil Citroën Ami One Concept ima dovolj prostora za dve osebi. Dostopen naj bi bil širrši množici, ker za njegovo upravljanje domnevno ne potrebujete izpita B-kategorije, njegove mere pa omogočajo izredno okretnost in preprosto parkiranje.

S konceptnim avtomobilom Citroën Ami One Concept lahko z enim polnjenjem prevozite do 100 kilometrov dolgo pot, najvišja hitrost je omejena na 45 km/h. Baterija potrebuje za polnjenje okoli 2 uri.

Citroën Ami One Concept je še toliko bolj zanimiv, ker predstavlja alternativo javnemu prevozu, prav tako pa tudi alternativo kolesom, skuterjem in motorjem. Popoln je tudi za “car-sharing” sisteme in omogoča različno dolgo najemno obdobje.

Konceptni Citroën Ami One Concept je zagotovo nekaj posebnega, njegova velikost pa v mestni gneči hitro postane njegova največja prednost.

Galerija: Citroën Ami One Concept

Dodatne Informacije

Več informacij:
citroen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!