Citroën E-Mehari – uživaški avto, ki prekipeva od svežine

Citroën E-Mehari
Zadnjič posodobljeno: :

Če smo dejali, da je bil koncept Citroën Cactus M nekakšen naslednik Citroëna Mehari iz leta 1968, je Citroën E-Mehari čistokrvna sodobna različica legendarnega modela, ki pa je več kot le posodobljena verzija predhodnika. Ta ima verjetno najbolj pestro ''klientelo'', saj je bil na eni strani prostočasno vozilo, na drugi pa ''fizikalec'', ki so ga vozili kmetje in vojaki. Novodobna izpeljanka je štirisedežni uživaški kabriolet na električni pogon od katerega kar šprica svežina in drugačnost.

Citroën E-Mehari je uživaški model, ki v svet avtomobilizma prinaša val svežine. Gre za barvit, (pre)drzen model v Citroënovem duhu, pisan na kožo vsem, ki iščejo drugačnost in vsem, ki dajo kaj na ogljični vtis. Štirisedežni kabriolet namreč žene elektrika, oblikovno pa sledi zasnovi C-Cactusa, sicer pa na njem kar mrgoli stilskih potez Citroëna- dvonivojske luči, mehke oblike, ”nasmešek” spredaj, … Gre za križanca med SUV-om in avtomobilom brez strehe (zložljiva platnena streha).

PREBERITE ŠE: Citroën Cactus M – svobodnjaški koncept, ki obuja duh Méharija

Na voljo bodo štiri barvne karoserije (modra, oranžna, rumena, bež), medtem ko bo vodoodbojna notranjost (znotraj in zunaj ga je mogoče oprati z vodnim curkom) z oblazinjenjem iz plastificirane tkanine na voljo v dveh barvah (bež in rdeče oranžna). Izbirali boste lahko tudi barvo platnene strehe in sicer med črno in oranžno rdečo.

Citroën E-Mehari je po značaju povsem enak predhodniku. Gre za kabrioleta s snemljivo streho, ki se zapre s sistemom zložljivih bočnih ponjav, da lahko prekrijemo sprednji ali zadnji del, samo stranice ali celoten potniški prostor. A za razliko od predhodnika je E-Mehari 100-odstotno električen, tehnologijo akumulatorskih baterij LMP (litij-polimerna baterija) pa mu je izdelala skupina Bolloré. Te suhe baterije se ponašajo s kapaciteto 30 kWh in se lahko pohvalijo z veliko energetsko gostoto in varnostjo uporabe. Omogočajo hitrosti do 110 km/h in avtonomijo do 200 kilometrov pri vožnjah v mestu (za izvenmestno vožnjo ima ”kondicije” za 100 km). Polnjenje baterija traja en delavnik, to je 8 ur (na 16-amperskih hitrih postajah tipa Autolib), oziroma 13 ur na 10-amperskih postajah (gospodinjska vtičnica z 10 A). 3,8 metra dolgi Citroën E-Mehari bo v prodajne salone zavil pomladi 2016.

Dodatne Informacije

Več informacij:
citroen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Rifter Trail proga na ljubljanskem Golovcu: Peugeot v podporo gorskemu kolesarstvu