fbpx

City break: to poletje raziščite “skrite” evropske destinacije 2023

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

Evropa je zakladnica očarljivih destinacij, ki ponuja nešteto doživetij za neustrašnega popotnika. Medtem ko ikonična mesta, kot so Pariz, Rim in Barcelona, pogosto ukradejo pozornost, obstajajo manj znani dragulji, ki čakajo, da jih odkrijete. Predstavljamo vam manj znane evropske destinacije 2023.

Evropa je celina, polna očarljivih destinacij, ki presegajo običajne turistične točke. Od srednjeveškega šarma Cittadelle do naravnih čudes Porto Santo, ti skriti dragulji ponujajo edinstveno in nepozabno potovalno izkušnjo. Zato spakirajte kovčke, podajte se stran od uhojenih poti in odkrijte najboljše evropske destinacije 2023.

1. Cittadella – Italija

Stopite nazaj v preteklost, ko raziskujete srednjeveško trdnjavo Cittadella, ki se nahaja v regiji Veneto. Sprehodite se po odlično ohranjenem mestnem obzidju in se potopite v bogato zgodovino in arhitekturni sijaj. Povzpnite se na vrh Torre di Malta za panoramski razgled na okoliško pokrajino.

Foto: envato

2. Varšava – Poljska

Odkrijte vzdržljiv duh Varšave, mesta, ki je vstalo iz pepela druge svetovne vojne. Raziščite očarljivo staro mestno jedro, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine, s tlakovanimi ulicami in barvitimi fasadami. Potopite se v živahno umetniško sceno in se prepustite okusni poljski kuhinji.

Foto: envato

3. Essen – Nemčija

Poglobite se v industrijsko dediščino Essna, nekoč osrčje nemške industrije premoga in jekla. Obiščite industrijski kompleks rudnika premoga Zollverein, območje Unesca, da boste priča preoblikovanju industrijskega območja v kulturno središče. Raziščite muzej Folkwang, ki hrani impresivno zbirko moderne in sodobne umetnosti.

Foto: envato

4. Veszprém – Madžarska

Doživite čar Veszpréma, skritega dragulja, ki se nahaja na madžarskem podeželju. Sprehodite se po vijugastih ulicah starega mestnega jedra, obdanih s srednjeveškimi hišami in očarljivimi kavarnami. Ne zamudite gradu Veszprém, ki ponuja dih jemajoče razglede na mesto in okoliško pokrajino.

Foto: unsplash

5. Grenoble Alpes – Francija

Grenoble Alpes, ugnezdene sredi osupljivih francoskih Alp, so raj za navdušence na prostem. Pozimi uživajte v razburljivem smučanju in deskanju na snegu ali pa se v toplejših mesecih podajte na slikovite pohode. Raziščite bogato zgodovino in kulturo mesta z živahno sceno ulične umetnosti in očarljivimi muzeji.

Foto: envato

7. Mannheim – Nemčija

Odkrijte živahno in svetovljansko mesto Mannheim, ki leži ob sotočju rek Ren in Neckar. Občudujte palačo Mannheim, eno največjih baročnih palač v Evropi. Potopite se v živahno glasbeno in umetniško sceno mesta s številnimi gledališči in koncertnimi dvoranami.

Foto: envato

8. Porto Santo – Madeira

Pobegnite na neokrnjene plaže in turkizne vode Porto Santo, skritega raja v arhipelagu Madeira. Sprostite se na zlatem pesku in se prepustite vodnim športom, kot sta potapljanje z masko in jadranje na deski. Raziščite naravne čudeže otoka, vključno z osupljivo razgledno točko Pico do Facho.

Foto: envato

9. Toledo – Španija

Stopite v srednjeveško čudežno deželo, ko obiščete Toledo, Unescov seznam svetovne dediščine. Izgubite se v labirintu podobnih ulicah starega mestnega jedra in se čudite njegovi veličastni katedrali in starodavnim sinagogam. Odkrijte bogato umetniško dediščino z deli El Greca in drugih priznanih španskih slikarjev.

Foto: envato

10. Tossa de Mar – Španija

Doživite lepoto Costa Brave v Tossa de Maru, očarljivem obalnem mestu. Sprehodite se skozi Vila Vella, edino v celoti ohranjeno srednjeveško utrjeno mesto na katalonski obali. Sprostite se na s soncem obsijanih plažah ali se odpravite na izlet z ladjo, da raziščete slikovite zalive in pečine.

Foto: envato

11. Ascona Locarno – Švica

Prepustite se miru Ascone Locarno, očarljive regije na obali jezera Maggiore. Raziščite očarljiva mesta s sredozemskim pridihom in uživajte v osupljivem razgledu na jezero. Potopite se v živahno kulturno sceno s številnimi festivali in dogodki skozi vse leto.

Foto: envato

Iščete poceni lete?

V uredništvu priporočamo cheaptickets.com! Z obsežno mrežo letalskih prevoznikov in potovalnih partnerjev boste našli neprekosljive cene za lete za vse destinacije. Načrtujte svojo naslednjo avanturo danes s cheaptickets.com.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.