fbpx

11 odličnih trikov, s katerimi boste na potovanju prihranili veliko denarja

Kako potovati poceni?

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno:

Potovanje je izkušnja, ki obogati naša življenja, odpre naše misli in ustvari spomine, ki trajajo vse življenje. Vendar napačno prepričanje, da mora biti potovanje drago, ljudi pogosto odvrača od raziskovanja sveta. proračunom.

Razkrivamo vam nekaj domiselnih trikov, ki bodo uresničili vaše sanje o potovanju po svetu, tudi z omejenim budgetom. Ne pozabite, da potovanje z omejenim proračunom pomeni biti iznajdljiv, načrtovati vnaprej in sprejemati premišljene odločitve. S temi potovalnimi triki lahko svoje popotniške sanje uresničite, ne da bi pri tem zapravili vleiko denarja.

1. Potovanja izven sezone

Cene letov in hotelov so na splošno nižje v času izven sezone. Spremljajte cene in ustrezno načrtujte svoje potovanje, da dobite najboljše ponudbe.

2. Uporabite nizkocenovne letalske prevoznike

Nizkocenovni letalski prevozniki ponujajo cenejše vozovnice v primerjavi s tradicionalnimi letalskimi prevozniki. Spremljajte njihova spletna mesta glede sprememb cen in rezervirajte vstopnice, ko so cene najnižje.

3. Izogibajte se plačilu pristojbin za prtljago

Potujte lahkotno in imejte s seboj samo tisto, kar resnično potrebujete. Izogibajte se oddaji prtljage, zlasti pri nizkocenovnih letalskih družbah, ki zaračunavajo dodatne pristojbine. Če morate s seboj vzeti več, razmislite o tem, da svojo prtljago oddate vnaprej, namesto da bi plačali pristojbine za presežek prtljage.

S temi potovalnimi triki boste lažje potovali in prihranili denar.
Foto: Karpovich/Pexels

4. Prihranite denar pri prevozih z letališča

Namesto da bi z letališča vzeli taksi ali hotel/letalski prevoz, raziščite in uporabite možnosti javnega prevoza, kot so vlaki, avtobusi ali podzemne železnice. Pogosto so cenejši in vam lahko prihranijo veliko denarja.

5. Prostovoljno delo

Če iščete edinstvene potovalne izkušnje, hkrati pa želite prihraniti denar za namestitev, razmislite o prostovoljstvu prek platform, kot je Worldpackers. Izbirate lahko med različnimi projekti po vsem svetu in izmenjate svoje veščine za brezplačno namestitev.

6. Načrtujte medkrajevna potovanja vnaprej

Raziščite in se seznanite z različnimi vrstami vlakov in avtobusov, ki so na voljo v mestu, ki ga obiskujete. Cene se lahko razlikujejo, zato vnaprej načrtujte in rezervirajte vstopnice na spletu. Če potujete s prijatelji, je morda stroškovno učinkovita možnost najem avtomobila.

7. Uporabite javni prevoz

Javni prevoz v mestih je pogosto poceni način premikanja. Razmislite o uporabi avtobusov, tramvajev ali podzemne železnice namesto taksijev ali najetih avtomobilov. V nekaterih mestih sta na voljo tudi izposoja kolesa ali hoja.

Foto: Nextvoyage/Pexels

8. Kupite vstopnice vnaprej

Če želite obiskati določene znamenitosti, muzeje ali parke, preverite, ali lahko vnaprej kupite vstopnice na spletu. Ne samo, da vam to lahko prihrani denar, ampak vam tudi pomaga načrtovati dan in se izogniti dolgim čakalnim vrstam.

9. Poiščite popuste in druge ugodnosti

Številni muzeji in znamenitosti ponujajo popuste. Nekateri kraji imajo tudi prost vstop, zato raziščite in ustrezno načrtujte.

10. Prihranek pri hrani

Če želite prihraniti denar pri hrani, si čez dan privoščite dva varčna obroka in uživajte v izdatnejši večerji. Tako lahko poskusite lokalno kulinariko, ne da bi pri tem porabili veliko denarja. Preverite ocene strank na platformah, kot sta Google ali TripAdvisor, da poiščete cenovno ugodne in okusne možnosti hrane.

11. Učite se od izkušenih popotnikov

Nenehno iščite nasvete izkušenih popotnikov. Raziščite spletne dnevnike in vodnike o poceni potovanjih, da odkrijete več načinov za poceni in učinkovito potovanje. Učite se iz njihovih izkušenj in uporabite njihova spoznanja na svojih potovanjih.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.