1. april: 10 neškodljivih potegavščin
V zraku · buzz buzz

Kdo bo letos norček – ti ali tvoji bližnji? Veš, da moraš poskrbeti za to, da potegneš daljši konec, zato si oglej teh 10 fenomenalnih, neškodljivih potegavščin za 1. april, ki ti bodo zagotovile prednost.

Po svetu je 1. april znan kot dan norčavosti. In tisti, ki šalo spregleda, je norec. Od kod zares izvira ta tradicija, ni povsem jasno, saj obstajajo raznorazne teorije. Prve zapise o tem dnevu naj bi našli v zgodbi angleškega pesnika Geoffreya Chaucerja o množici ljudi, ki prevara petelina. Tu je še ideja o 1. aprilu kot novem letu, ki naznanja začetek pomladi in čas, ko se sadijo rožice. In seveda teorija o znanem kralju Ludviku XIV., ki je uradno ta dan razglasil za “dan norcev in lažnivcev” zaradi svojega dvornega norca, ki ga je do te mere pohecal , da je bil kralj skoraj ob krono.

Obeleževanje 1. aprila je priljubljeno tudi v naši družbi – velike korporacije, znani umetniki, mediji … se vsako leto pošalijo na račun potrošnikov, oboževalcev, javnosti … in ker je smeh pol zdravja, je prav, da tudi ti pohecaš ljudi, ki so ti blizu, vendar se raje izogibaj škodljivim potegavščinam, zaradi katerih je lahko varnost, zdravje in življenje kogarkoli v nevarnosti. Predlagamo ti, da izpelješ kakšno izmed teh 10 neškodljivih potegavščin za 1. april, ki jih bo “norček” težko pozabil.

Galerija: 10 neškodljivih potegavščin za 1. april

Dober voznik bo opazil, da se vozi s Hobbitom, še preden bo speljal!Odpri galerijo
51721912_2229749423944457_439127840920879148_n Izjemno uspešni ljudje, ki so po 30. letu spremenili svoje kariere Trik, ki te bo navdušil: kako zlikati perilo brez ene gubice? Trik, ki te bo navdušil: kako hitro zlikati perilo brez ene gubice? shutterstock_556291960 NASA ti plača, da 2 meseca ležiš v postelji Chocolate village by the river: čokoladni glamping ob Mariborskem jezeru Chocolate village by the river: čokoladni glamping ob Mariborskem jezeru ·