HERMES
Utrip mesta · moda

Pariški teden mode je minil in na svoj račun niso prišla le zveste fashionistke, temveč so si oči lahko napasli tudi modni navdušenci močnejšega spola. Za vse moške, ki ste radi modno oblečeni, smo zbrali deset najboljših kolekcij, ki so se predstavile na minulem tednu mode v Parizu.

Na letošnjem tednu mode so moške modne guruje poleg že znanih modnih imen Louis Vuitton, Hermes, Saint Laurent in Valentino navdušile mnoge kolekcije modnih hiš, ki še niso tako sloveče. Izbor 10 najboljših kolekcij, ki so navdušile s svojimi kreacijami za moške za pomlad in poletje 2015 na minulem pariškem tednu mode, si poglejte spodaj.

1. LOUIS VUITTON

Kolekcija, ki je očarala zaradi svoje inspiracije, ki je tokrat pripotovala iz Indije s silhuetami, ki spominjajo na sedemdeseta: bomber jakne in visoki pasovi hlač.

2. DRIES VAN NOTEN

Oblikovalca je pri oblikovanju kolekcije navdihnil baletni plesalec Rudolf Nureyev in rezultat je romantična, hkrati pa izjemno možata kolekcija oblačil, ki spominjajo na kose v garderobi vsakega baletnika.

3. HERMES

Kolekcija, ki s cvetličnimi in abstraktnimi printi na lahkotnih materialih takoj spomni na brezskrbne in sproščene poletne popoldneve.

4. VALENTINO

Boemsko obarvana kolekcija, katere ključni kosi so iz lepo padajočih, svilnatih materialov, je očarala s pijama ohlapnimi hlačami, šali in drobnimi, cvetličnimi vzorci.

5. CRISTOPHE LEMAIRE

V kolekciji, ki jo je navdihnila azijska kultura, so ključno vlogo odigrali materiali in oblike, mirna barvna paleta pa je poskrbela za videz urbanosti.

6. MAISON MARTIN MARGIELA

Od daleč konvencionalni kosi so od blizu razkrili surrealistične detajle: hlačnici iz dveh različnih materialov, grafični printi, ki spominjajo na tatuje, preveliki puloverji nošeni brez spodnjega dela in trenči iz materialov, iz katerih so narejena padala.

7. SAINT LAURENT

Kolekcija, ki s svojim hipijevskim čarom in aluzijami na boemske večere kar kliče po brezskrbnosti modnih festivalskih poletij.

8. LOEWE

Luksuzna španska modna hiša je navdušila s kolekcijo polno usnja, čistih linij in udobja ter tako izpolnila vsa pričakovanja ljubiteljev mode.

9. RICK OWENS

Običajno monokromna paleta tega oblikovalca je v tej kolekciji obogatena s pastelnimi barvami, inspiracija celotne linije pa je bil lik favna iz baleta L’Après-midi d’un Faune (Favnovo popoldne) v produkciji Ballets Russes.

10. JUNYA WATANABE

Kolekcija, ki v nebo povzdiguje tako japonsko kulturo kot ljubezen do jeansa, kombinacija obojega pa je navdušujoča.

cover snoop Snoop Dogg se je podal v oblikovanje Happy Socks nogavic Foto: fashionista.com Teden visoke mode v Parizu – ulični stil Foto: femina Teden visoke mode v Parizu – Chanel Foto: Jakandjil Najboljši poletni modni dodatki z ulic Milana in Pariza · · · · ·