10 najboljših kolekcij tedna mode v Parizu – ZANJ

HERMES

Pariški teden mode je minil in na svoj račun niso prišla le zveste fashionistke, temveč so si oči lahko napasli tudi modni navdušenci močnejšega spola. Za vse moške, ki ste radi modno oblečeni, smo zbrali deset najboljših kolekcij, ki so se predstavile na minulem tednu mode v Parizu.

Na letošnjem tednu mode so moške modne guruje poleg že znanih modnih imen Louis Vuitton, Hermes, Saint Laurent in Valentino navdušile mnoge kolekcije modnih hiš, ki še niso tako sloveče. Izbor 10 najboljših kolekcij, ki so navdušile s svojimi kreacijami za moške za pomlad in poletje 2015 na minulem pariškem tednu mode, si poglejte spodaj.

1. LOUIS VUITTON

LOUIS VUITTON
LOUIS VUITTON

Kolekcija, ki je očarala zaradi svoje inspiracije, ki je tokrat pripotovala iz Indije s silhuetami, ki spominjajo na sedemdeseta: bomber jakne in visoki pasovi hlač.

2. DRIES VAN NOTEN

DRIES VAN NOTEN
DRIES VAN NOTEN

Oblikovalca je pri oblikovanju kolekcije navdihnil baletni plesalec Rudolf Nureyev in rezultat je romantična, hkrati pa izjemno možata kolekcija oblačil, ki spominjajo na kose v garderobi vsakega baletnika.

3. HERMES

HERMES
HERMES

Kolekcija, ki s cvetličnimi in abstraktnimi printi na lahkotnih materialih takoj spomni na brezskrbne in sproščene poletne popoldneve.

4. VALENTINO

VALENTINO
VALENTINO

Boemsko obarvana kolekcija, katere ključni kosi so iz lepo padajočih, svilnatih materialov, je očarala s pijama ohlapnimi hlačami, šali in drobnimi, cvetličnimi vzorci.

5. CRISTOPHE LEMAIRE

CRISTOPHE LEMAIRE
CRISTOPHE LEMAIRE

V kolekciji, ki jo je navdihnila azijska kultura, so ključno vlogo odigrali materiali in oblike, mirna barvna paleta pa je poskrbela za videz urbanosti.

6. MAISON MARTIN MARGIELA

MAISON MARTIN MARGIELA
MAISON MARTIN MARGIELA

Od daleč konvencionalni kosi so od blizu razkrili surrealistične detajle: hlačnici iz dveh različnih materialov, grafični printi, ki spominjajo na tatuje, preveliki puloverji nošeni brez spodnjega dela in trenči iz materialov, iz katerih so narejena padala.

7. SAINT LAURENT

SAINT LAURENT
SAINT LAURENT

Kolekcija, ki s svojim hipijevskim čarom in aluzijami na boemske večere kar kliče po brezskrbnosti modnih festivalskih poletij.

8. LOEWE

LOEWE
LOEWE

Luksuzna španska modna hiša je navdušila s kolekcijo polno usnja, čistih linij in udobja ter tako izpolnila vsa pričakovanja ljubiteljev mode.

9. RICK OWENS

RICK OWENS
RICK OWENS

Običajno monokromna paleta tega oblikovalca je v tej kolekciji obogatena s pastelnimi barvami, inspiracija celotne linije pa je bil lik favna iz baleta L’Après-midi d’un Faune (Favnovo popoldne) v produkciji Ballets Russes.

10. JUNYA WATANABE

JUNYA WATANABE
JUNYA WATANABE

Kolekcija, ki v nebo povzdiguje tako japonsko kulturo kot ljubezen do jeansa, kombinacija obojega pa je navdušujoča.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!