cover-restavracije
Utrip mesta · kulinarika

Čar obiska restavracije ni le v dobri hrani, temveč v posebnem doživetju. Nekatere restavracije ponujajo odlično hrano, izjemen razgled in posebno vzdušje. Vse to velja za naslednjih 10 restavracij, ki jih preprosto moraš obiskati!

Preveri ponudbo 10 restavracij, ki ji preprosto moraš obiskati, preden umreš:

1. Al Mahara slovi po najboljši morski hrani v Dubaju. Poleg izvrstne hrane ponuja izjemno podmorsko doživetje, saj vas iz recepcije do miz pripeljejo v navidezni podmornici, med jedjo pa uživate ob pogledu na velik akvarij.

2. White Rabbit v Moskvi je navdihnjena z motivom iz zgodbe Alica v Čudežni deželi. 16-nadstropna restavracija se lahko pohvali z vrhunsko izbiro ruskih specialitet, od kaviarja do tartufov.

3. Sukiyabashi Jirō bo navdušila ljubitelje sušija. Zaslovela je zaradi dokumentarca Jiro Dreams of Sushi. Je v pritličnih prostorih poslovne stavbe, nima sprejemnega prostora, nima jedilnega lista. Ima pa tri Michelinove zvezdice.

4. Podvodna restavracija Ithaa na Maldivih je izjemna izkušnja za ljubitelje morja. V celoti steklena restavracija leži pet metrov pod morsko gladino in ponuja panoramski pogled na podvodni svet.

5. Za ljubitelje snega je prava izbira Lainio Snow Village, kjer je ledeni hotel. V snežnem gradu lahko obiščete ledeno restavracijo, kjer strežejo lokalno hrano. Primerna je za tiste, ki imate radi mraz, saj je v restavraciji temperatura od –2 do –5 stopinj.

6. Restavracija Perlan na Islandiji je pravi biser. Zgrajena je na šestih ogromnih tankih za shranjevanje vroče vode iz vročih vrelcev. Njena posebnost je, da se premika vsaki dve uri in gostom omogoča, da med okušanjem jastoga, jagnjetine in drugih dobrot uživajo v nepozabnem razgledu na mesto.

7. Znamenita L’Antica Pizzeria da Michele je prava izbira za ljubitelje pice, saj strežejo originalno neapeljsko pico že od leta 1906. Izbirate lahko le med dvema vrstama pice, saj so dokazali, da je kakovost pomembnejša od količine.

8. El Celler de Can Roca iz Girone je letos zasedla 1. mesto na seznamu najboljših restavracij sveta. Vodijo jo trije bratje Roca: glavni kuhar Joan, Jordi, ki skrbi za slaščice, in Josep, ki je odgovoren za vina.

9. Maní v predmestju Sao Paula je zelo domača, prijetna in preprosta restavracija, ki se uvršča med najboljše restavracije na svetu. Njihova kuharica Helena Rizzo je postala najboljša vrhunska kuharica za leto 2014.

10. Test Kitchen iz Cape Towna v Južni Afriki ponuja gostom posebno doživetje, saj lahko opazujejo kuharje med pripravljanjem hrane. Za tiste, ki radi veste, kako je vaša hrana pripravljena, je to zagotovo sanjska restavracija.

1.       São

Ekspresno lupljenje krompirja Kako krompir olupimo najhitreje? Utrinki s Kuharske akademije - CITY CHEF - italijanska kuhinja Utrip: Kuharska akademija – CITY CHEF – italijanska kuhinja shutterstock_332678375 8+ nasvetov za pripravo najboljšega kostanja Olivno olje z zlatimi lističi Golden: slovensko olivno olje s 24-karatnim zlatom · ·