shutterstock_645580342
V zraku · buzz buzz

Psihopata ni lahko prepoznati, a psiholog Kevin Dutton pravi, da moramo osebo le vprašati, kako se preživlja. Če se ukvarja s kakšnim od teh desetih poklicev, je velika verjetnost, da je psihopat.

Psiholog Kevin Dutton meni, da lahko psihopate prepoznamo kar po njihovih službah – v svoji knjigi The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies and Serial Killers Can Teach Us About Success je med drugim napisal seznam desetih poklicev, v katerih imajo ljudje največ možnosti, da razvijejo psihopatska nagnjenja.

Se je vaš poklic znašel na lestvici?

10 služb, ki zelo privlačijo psihopate:

10. Državni uradnik

Ljudje, ki opravljajo ta poklic, se zelo dobro znajdejo v kriznih situacijah, do drugih ne gojijo posebnih čustev, obenem pa so sposobni logičnega mišljenja. To so vsekakor značilnosti, ki psihopatu pridejo prav.

9. Kuhar

Za psihopate je značilno, da se uspešno zoperstavljajo visokemu pritisku in kaotičnemu okolju. Prav zato so se na seznam uvrstili tudi kuharji.

8. Duhovnik

Glede na to, da psihopati radi nadzirajo in izkoriščajo druge ljudi, je poklic duhovnika kot nalašč zanje. Vsakotedensko nagovarjanje množice in poizvedovanje po informacijah jim je gotovo pogodu.

7. Policist

Mnogi menijo, da so psihopati zelo primerni za delo policista, saj so vselej sposobni ostati mirni.

6. Novinar

Kdo bi si mislil, da se bodo na seznamu znašli novinarji? Vzrok za to se skriva v njihovi očarljivosti, osredotočenosti in neusmiljenosti.

5. Kirurg

Stres, ki ga kirurgi doživljajo med opravljanjem svojega dela, je zelo hud. Na lestvici so se znašli, ker morajo odločitve sprejemati v trenutku.

4. Prodajalec

Dober delavec v prodaji mora razmišljati nekoliko sebično. Svoje želje po navadi postavi pred želje drugih.

3. Medijec

Ljudje, ki jih vsakodnevno srečujete na televiziji in radiu, morajo za uspešno opravljanje dela imeti zdravo mero narcisizma, ki je sicer značilen za psihopate.

2. Odvetnik

Odvetniki po navadi izžarevajo samozavest, sebičnost in očarljivost. Te značilnosti jim pomagajo pri branjenju njihovih strank.

1. Generalni direktor

V družbi ni malo takšnih ljudi, ki so do visokih položajev prišli z manipuliranjem in izkoriščanjem. Psihopate lahko torej najdemo tudi med direktorji.


thought-catalog-383693-unsplash Kako najdeš motivacijo takrat, ko jo najbolj potrebuješ? shutterstock_557120557 Zakaj so luksuzne ure tako drage? shutterstock_481502263 V teh državah so ljudje najbolj delovni, Slovenija uvrščena med prvih 15 Zoe Wetherall: Horses Atmosferične fotografije, ujete z balonov na vroči zrak in letal · ·