fbpx

Prav teh 10 služb najbolj privlači prav psihopate!

Foto: YouTube

Psihopata ni lahko prepoznati, a psiholog Kevin Dutton pravi, da moramo osebo le vprašati, kako se preživlja. Če se ukvarja s kakšnim od teh desetih poklicev, je velika verjetnost, da je psihopat.

Psiholog Kevin Dutton meni, da lahko psihopate prepoznamo kar po njihovih službah – v svoji knjigi The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies and Serial Killers Can Teach Us About Success je med drugim napisal seznam desetih poklicev, v katerih imajo ljudje največ možnosti, da razvijejo psihopatska nagnjenja.

Se je vaš poklic znašel na lestvici?

10 služb, ki zelo privlačijo psihopate:

10. Državni uradnik

Ljudje, ki opravljajo ta poklic, se zelo dobro znajdejo v kriznih situacijah, do drugih ne gojijo posebnih čustev, obenem pa so sposobni logičnega mišljenja. To so vsekakor značilnosti, ki psihopatu pridejo prav.

9. Kuhar

Kuhar.
Kuhar.

Za psihopate je značilno, da se uspešno zoperstavljajo visokemu pritisku in kaotičnemu okolju. Prav zato so se na seznam uvrstili tudi kuharji.

8. Duhovnik

Glede na to, da psihopati radi nadzirajo in izkoriščajo druge ljudi, je poklic duhovnika kot nalašč zanje. Vsakotedensko nagovarjanje množice in poizvedovanje po informacijah jim je gotovo pogodu.

7. Policist

Policist.
Policist.

Mnogi menijo, da so psihopati zelo primerni za delo policista, saj so vselej sposobni ostati mirni.

6. Novinar

Kdo bi si mislil, da se bodo na seznamu znašli novinarji? Vzrok za to se skriva v njihovi očarljivosti, osredotočenosti in neusmiljenosti.

5. Kirurg

Kirurg.
Kirurg.

Stres, ki ga kirurgi doživljajo med opravljanjem svojega dela, je zelo hud. Na lestvici so se znašli, ker morajo odločitve sprejemati v trenutku.

4. Prodajalec

Dober delavec v prodaji mora razmišljati nekoliko sebično. Svoje želje po navadi postavi pred želje drugih.

3. Medijec

Ljudje, ki jih vsakodnevno srečujete na televiziji in radiu, morajo za uspešno opravljanje dela imeti zdravo mero narcisizma, ki je sicer značilen za psihopate.

2. Odvetnik

Odvetnik.
Odvetnik.

Odvetniki po navadi izžarevajo samozavest, sebičnost in očarljivost. Te značilnosti jim pomagajo pri branjenju njihovih strank.

1. Generalni direktor

V družbi ni malo takšnih ljudi, ki so do visokih položajev prišli z manipuliranjem in izkoriščanjem. Psihopate lahko torej najdemo tudi med direktorji.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!