1_NcoRbURF_cG_UZWC-eDP1g
V zraku · buzz buzz

Zdi se neverjetno, da smo pred 11 leti gledali prve epizode serije The Big Bang Theory (Veliki pokovci). Od takrat smo lahko videli 250 epizod o življenju štirih fizikov. Tisto, kar je bilo našem očesu zakrito, pa boste izvedeli zdaj. Namig: to nadaljevanko bi danes skoraj poznali pod nazivom Penny, Lenny, and Kenny.

Že 11 let nas čudaško življenje fizikov razveseljuje na malih zaslonih, a nastopil je čas, ko se bo nadaljevanka tudi poslovila – naslednje leto, marca 2019, bomo namreč gledali zadnji del TBBT. Ljubiteljem seveda ni po godu, a njihovo slabo voljo bodo ustvarjalci poskušali popraviti s ‘spin-off’ nadaljevanko Young Sheldon. Lansko leto so septembra izdali prvo sezono, ki opisuje življenje mladega Sheldona, od septembra letos pa lahko že gledamo drugo sezono.

Da bi se poklonili neverjetni nadaljevanki, ki je razveseljevala ljudi z vsega sveta, smo pripravili seznam dejstev, ki jih verjetno ne poznajo niti največji privrženci te serije.

1. Penny je v isti majici, ko spozna Leonarda in ko se dogovorita, da gresta na prvi zmenek, v 100. epizodi z naslovom The Recombination Hypothesis.

2. Laurie Metcalf, ki igra vlogo Sheldonove mame v TBBT, je v resničnem življenju mati Zoe Perry, ki igra vlogo mame mladega Sheldona v seriji Young Sheldon.

3. Jim Parsons (Sheldon) resnično zna igrati na teremin, ki je v nadaljevanki najljubši glasbeni instrument Sheldona. Gre za inštrument, ki je bil izumljen leta 1920 in naj bi se nanj najtežje igralo. Johnny Galecki (Leonard) igra violončelo, Mayim Bialik (Amy) harfo, Simon Helberg (Howard) pa klavir.

4. Med oboževalci TBBT se je razvila teorija, da se barva Sheldonovih majic ujema z njegovimi čustvi: rdeča barva pomeni jezo, vijoličasta ljubezen in strast, zelena mir in zaupanje, rumena strah, modra sočutje, svetlo modra upanje in oranžna pohlep.

5. Uspavanko Soft Kitty naj bi napisala avstralska učiteljica Edith Newlin v tridesetih letih 20. stoletja. Njene hčerke so vložile tožbo proti različnim družbam, povezanih z The Big Bang Theory, zaradi kršenja zakonov o avtorskih pravicah.

6. Leonardova očala so brez stekelc. Ker je Sheldon veliko višji od njega, mora Leonard vedno gledati gor – svetloba projektorjev je tako ustvarila bleščanje, zato so iz očal stekelca odstranili.

7. V TBBT Sheldon nosi majico z likom njegovega najljubšega superheroja The Flash, medtem ko lik Cisco Ramon v seriji The Flash nosi majico, na kateri piše ‘ this is my spot’.

8. Sheldon in Leonard sta dobila ime po igralcu in producentu Sheldonu Leonardu.

9. Rajevo in Bernadettino stanovanje ter Howardova hiša se nikoli ne pojavijo v isti epizodi, ker sta apartmaja in hiša v isti sobi.

10. Ustvarjalci serije so TBBT želeli poimenovati Penny, Lenny, and Kenny.

11. Imena vseh epizod so vzeta iz resničnih znanstvenih načel, teorij in poskusov.


Kapa za nos Tisti, ki vas vedno zebe, pozor! Letos vas bo grela ‘kapa za nos’ shutterstock_370029713 Ljudje, ki popravljajo slovnične napake drugih, naj bi bili “najbolj nadležni”! tatuj Fotografije žensk in moških, ki prikazujejo lepoto mešane rase shutterstock_1138911656 24. oktobra bo na nebu lovčeva luna (“Hunter’s Moon”) · · ·