fbpx

USB-ključ Lexar varuje podatke z bralnikom prstnih odtisov

Do podatkov na Lexarjevem USB-ključu lahko pridejo le osebe, katerih prstne odtise naprava prepozna.

Po eni strani podatke rade volje neselektivno in brez kančka skrbi za zasebnost delimo na družbenih omrežjih, a ko gre za kaj res pomembnega, potem smo prestrašeni, da ne bi prišli v roke nepooblaščenih. USB-ključi so postali udoben način prenosa datotek, kadar teh ne moremo ali ne želimo pošiljati prek interneta. Ker pa so majhni, se lahko izgubijo, da o krajah niti ne govorimo.


Da bi bili podatki tudi v takšnih primerih varni, ima Lexarjev ključ JumpDrive Fingerprint F35 vgrajen bralnik prstnega odtisa, ki tega prebere v manj kot eni sekundi. Še več, v pomnilnik lahko shranimo do deset prstnih odtisov oseb, ki imajo prav tako dostop do podatkov na njem.
Lexarjev USB ključ boste lahko zavarovali s prstnimi odtisi.
Lexarjev USB ključ boste lahko zavarovali s prstnimi odtisi.

Najmanjši ključ z 32 GB stane dobrih 30 dolarjev, 64 GB 50, 128 GB 90 in 256 GB 170 dolarjev, vsi pa so narejeni za vmesnik USB 3 ter združljivi z računalniki Mac in Windows PC. Če le imajo ustrezen priključek. Hitrost prenosa podatkov iz in na ključ je okoli 150 MB/s, podatke pa zaščiti z 256-bitnim AES šifrirnim mehanizmom.

Galerija – Lexar JumpDrive Fingerprint F35

Dodatne Informacije

Več informacij:
lexar.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.