Koncert: glasbena ikona Neneh Cherry februarja 2019 v Kinu Šiška

Po sedmih letih se v Ljubljano vrača Neneh Cherry, ikona angažiranega elektronskega popa in hiphopa. Tokrat nas bo obiskala s svojo lastno zasedbo. Poleg starih hitov, kot je 7 Seconds, nam bo predstavila povsem novi album Broken Politics, ki ga je posnela s Kieranom Hebdenom (Four Tet).

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Kino Šiška, Ljubljana

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Predprodaja: 18,00 €; na dan dogodka: 22,00 €; s popustom 14,40 €

Neneh Cherry je samostojno glasbeno pot začela leta 1982, še pred tem pa je pela v postpunk zasedbah The Slits in Rip Rig and Panic. Samostojni prvenec Raw Like Sushi, enega izmed 1001 albumov, ki jih morate slišati pred smrtjo, je izdala leta 1989, pri njem sta sodelovala dva člana Massive Attack, ona pa je kot aranžerka sodelovala pri prvencu Massive Attack Blue Lines (1991). Iz tega časa se mnogi še vedno spominjajo njenega hita I’ve Got You Under My Skin, v devetdesetih pa je sloves globalne zvezde utrdila s hitom 7 Seconds, ki ga je odpela skupaj z Youssoujem N’Dourjem, najpopularnejšim senegalskim glasbenikom vseh časov. Od takrat naprej je Neneh stalnica svetovnih odrov, a šele sodelovanje z rojakom Matsom Gustafssonom in zasedbo The Thing jo je prvič pripeljalo v Slovenijo.

Broken Politics predstavlja nadaljevanje sodelovanja Neneh in Kierana, ki se je začelo pri prejšnjem albumu Blank Project (2014). Album, ki je nastal v družinski, prijateljski atmosferi, ni tako jezen in udaren kot Blank Project, temveč bolj umirjen in soulovski, kjer jeza, premišljenost, melanholija in vznemirljivost enakovredno izžarevajo njegovo srž. Poleg Four Teta se je kot producent albuma podpisal tudi 3D (Massive Attack).

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com/nenehcherryofficial

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!