joey-friends
V zraku · buzz buzz

Naš planet je poln nenavadnih in velikokrat nepričakovanih stvari. In znanstveniki vsako leto nanizajo nov set ugotovitev, ki spremenijo naše dojemanje poznanega. Spodaj si lahko preberete 15 dejstev, ki dokazujejo, da je svet bolj čuden, kot si mislimo.

Preberite si teh 12 dejstev, ki dokazujejo, da je svet bolj čuden, kot si mislimo.

V Franciji se je dovoljeno poročiti z mrtvimi ljudmi.

Posthumna poroka je v Franciji zakonita. Takšna vrsta poroke je dovoljena tudi na Kitajskem in v Sudanu. Od 20. stoletja dalje je bilo v Franciji več kot deset prošenj za poroko z mrtvim partnerjem. Več o tem si lahko preberete tu.

Oči noja so večje od njegovih možganov.

Nojeve oči so večje od njegovih možganov. In to kar dvakrat večje! Več o tem si lahko preberete na tej povezavi.

Na Islandiji je bilo prepovedano imeti psa.

Leta 1924 so na Islandiji prepovedali pse kot hišne ljubljenčke.  Vzrok za to je bila ugotovitev, da imajo psi na svojih tačkah parazite, ki lahko povzročijo hude infekcijske bolezni. Leta 1984 je bila prepoved razveljavljena.

Anatidaefobija

Anatidaefobija je ime za fobijo pred tem, da te opazuje raca. Izraz je skoval Gary Larson za svoj strip The Far Side.

Napoleona so napadli zajci.

Leta 1807 se je Napoleon Bonaparte odpravil na lov za divjimi zajci. Vendar se je zgodilo nekaj zelo čudnega. Namesto da bi zajci bežali, so ob zvoku lovskega roga oblikovali pravo bojno četo in začeli napadati takrat najbolj neustrašnega moža Evrope. Več o tem si lahko preberete na tej povezavi.

Paraskavedekatriafobija

Paraskavedekatriafobija je dolga in zakomplicirana beseda, ki označuje fobijo pred petkom, 13. Besedo je sestavil dr. Donald Dossey, ki je svojim bolnikom zagotavljal, da jih bo, če se naučijo izgovoriti to besedo,  strah pred petkom, 13., popolnoma minil. Ali deluje?

LEGO Group je največji proizvajalec avtomobilskih gum.

Podjetje LEGO, ki je sicer najbolj znano po večno slavnih lego kockah, je tudi največji proizvajalec avtomobilskih gum na svetu. Seveda govorimo o drobnih pnevmatikah, ki jih proizvajajo za svoje komplete Lego.

Kalifornija je imela pasjega župana.

Pes po imenu Bosco, mešanec med Rotvajlerjem in Labradorcem, je bil v majhnem kalifornijskem mestu Sunol več kot 10 let župan. Leta 2008 je dobil svoj kip.

Cenzura racmana Jake

Na Irskem so v 70. letih prejšnjega stoletja prepovedali prodajo stripov in izdelkov s podobo racmana Jake. Razlog naj bi bil v tem, ker racman ne nosi nobenih hlač, kar naj bi slabo vplivalo na mladino.

Sneg po škotsko

Ali veste, kako se reče sneg po škotsko? Če želite poznati vse izraze, se jih boste učili kar nekaj časa. Škoti imajo namreč kar 421 poimenovanj za besedo sneg. Več o tem si lahko preberete na tej povezavi.

PREBERITE ŠE: 4 najbolj neverjetne teorije zarote o Melaniji Trump

Mačji prsti

Mačke imajo na svojih sprednjih šapah 5 prstov, na zadnjih pa le 4. Dodatna prsta na sprednjih šapicah sta namenjena označevanju teritorija, saj lahko mačka skozi njiju spušča kemikalije s svojim vonjem. Več o tem si lahko preberete na tej povezavi.

shutterstock_541695331 Ali veš, kaj pomeni barva tvojega potnega lista? image1 Kaj o vas pove metulj, ki pripada mesecu, v katerem ste se rodili? shutterstock_664589182 Najboljša aktivnost za uživanje na plaži glede na tvoje astrološko znamenje Grafologija zares obstaja: to o tebi razkriva tvoja pisava! Povezava, ki je močnejša, kot si misliš: to o tebi razkriva tvoja pisava! ·