2 vprašanji, zaradi katerih je razpadlo na tisoče zvez: si jih upata zastaviti?
V zraku · odnosi

4000 parov je prekinilo razmerje, 17 parov je prekinilo zaroke, 9 parov se je ločilo – si upata zastaviti tudi vidva ti dve vprašanji?

Škotski stand up komik Daniel Sloss ne zabava občinstva zgolj s smešnimi nastopi, temveč je s svojim filozofskim govorom o ljubezni spremenil življenje tisočih parov. In kot je rekel na začetku govora, pravih ljubezni se njegov govor ne bo dotaknil, v primeru, da dvomite v svoje razmerje, pa bi si morali zastaviti ti dve vprašanji.

V svojem govoru je povedal, da že od otroštva imate oblikovano idejo, kako bo potekalo vaše življenje. In tako se je spomnil, kaj mu je oče rekel, ko je bil star sedem let.

Predstavljaj si, da je življenje vsakega posameznika sestavljanka, ki ima veliko delcev. Celo življenje porabiš za iskanje delcev, uporabljajoč izkušnje in lekcije, vse dokler ne dobiš najboljše različice sestavljanke. Vendar si že zdavnaj izgubil njeno škatlo. Nihče ne ve točno, kakšno bi moralo biti njegovo življenje. Najboljši način sestavljanja je ta, da začneš od zunaj, z vseh štirih strani – družina, prijatelji, hobi, služba.

Vendar tudi te štiri stvari se sčasoma spreminjajo – izgubil boš nekatere prijatelje, spoznal boš nove. Včasih bo delo vplivalo na hobi, ki ga imaš rad in se boš moral odločiti, čemu boš dal prednost. Nenehno boš premikal razpored sestavljanke … Nato bo umrl družinski član, katerega smrt bo pustila praznino v tvojem srcu, ki jo moraš zapolniti z nečim drugim, sicer bo tvoja sestavljanka “prazna”. In ravno ta praznina je narejena za tvojo sorodno dušo. Nekega dne bo popoln neznanec sestavil tvojo sestavljanko in bo naredil tvoje življenje popolno.

In ravno v tem je težava, pravi Daniel, da si mladi želijo stvari ta hip, zato izberejo napačno osebo, ker jo želijo na vse načine umestiti v svojo sestavljanko, čeprav gre za napaček delček.

Daniel verjame, da do tega pride zato, ker ljudje na razumejo, da tudi druga oseba ima globoko in zapleteno osebnost, ki sestavlja svojo sestavljanko. Drugi ljudje si ne želijo zapustiti svoje lastne vizije zgolj zato, da bi se ujeli v tujo. Tudi vi bi bili užaljeni in jezni, če bi vam kdo to predlagal.

Vendar, ko gre za pravo ljubezen, bi morala partnerja skupaj sestavljati sestavljanko, kar je lahko težko, vendar, če je prava, se borita, ker ju žene ljubezen. Na začetku razmerja ponavadi vse teče kot maslo, vendar čas ni zagotovilo za uspeh. Morda bosta preživela dve, pet ali deset let skupaj, a bosta naposled spoznala, da sta si popolnoma drugačna.

Daniel pravi, da je to trenutek, ko si morate zastaviti 2 vprašanji, ki sta zelo pomembni:

1. Ali se zavedam, da sem ravnokar porabil/-a 2, 5, 10 let življenja?
2. Želim na takšen način porabiti tudi preostanek življenja?

Na koncu njegovega govora je občinstvo dojelo, da njegov oče ni imel prav, ko je rekel, da morate v središče sestavljanke postaviti ljubezen. Sreča je veliko pomembnejša, zato nikoli ne smete biti v zvezi za vsako ceno in se zaradi nje spreminjati.
Če vas oseba ne ljubi takšne, kot ste, to pomeni, da vas ne ljubi popolnoma, temveč ljubi lažno vizijo vas, ki si jo je sama ustvarila v svoji glavi. Zato niste vi krivi, če ne izpolnite pričakovanj.

Daniel pravi, da morata s partnerjem biti oba srečna. Če sta, je to odlično. Če vama vprašanji nista všeč, je to zato, ker se bojite odgovora. Največja napaka v življenju je, da se odločite biti z osebo, ki je napačna.

Daniel pravi, da verjame, da obstajajo resnične ljubezni, vendar je po njegovem mnenju 80 % zvez lažnih, ker ljudje ne znajo biti samski, ne znajo čakati na pravo osebo in si zato dopuščajo, da svoj drgoceni čas preživijo z osebo, ki je napačna.

Daniel je po svojem monologu na družbenem omrežju Twitter prejel nešteto sporočil parov, ki so zaključili razmerje – 4000 parov mu je sporočilo, da prekinilo razmerje, 17 parov je prekinilo zaroke, 9 parov se je ločilo.

Si upata zastaviti tudi vidva ti dve vprašanji?

shutterstock_453635980 Zakaj bi morali odpustiti staršem, ki so nas prizadeli? Zaradi tega enega razloga! Le ena ženska je zadosti: to dojema le pravi moški ENA ženska je dovolj …. in to dojema le pravi moški 3 napake, ki jih lahko narediš le enkrat: drugič ti ne bo nihče odpustil 3 napake, ki jih lahko narediš le enkrat: drugič ti ne bo nihče odpustil 246b162f67b627d15184a3c46ff911a5 Najmočnejša ženska je tista, ki je najbolj ranjena!