alex-iby-763957-unsplash
V zraku · buzz buzz

Visoko funkcionalna anksioznost uradno ne spada med duševne motnje, vendar pa se s skupkom simptomov, ki jih prinaša, spopada kar nekaj ljudi. V članku si lahko preberete, katere so lastnosti, ki jih imajo ljudje z visoko funkcionalno anksioznostjo. Se najdete med njimi? Potem je morda dobro, da se priučite strategij, kako se spopadati s tem bremenom.

Kaj je visoko funkcionalna anksioznost? Preprosto povedano je to občutek anksioznosti, ki pa ga posameznik zna dovolj dobro nadzorovati, da v življenju dobro uspeva. Medtem ko generalizirana anksiozna motnja mnoge ljudi zavre v vsakdanjem delovanju, pa visoko funkcionalna anksioznost nekatere pripravi do tega, da so celo bolj produktivni. Spodaj si lahko preberete 20 lastnosti, ki jih imajo ljudje z visoko funkcionalno anksioznostjo.

So perfekcionisti.

Ne znajo reči »ne«.

Preudarijo vsak svoj korak.

Se obremenjujejo z mnenji drugih ljudi.

So obremenjeni s tem, da so vedno točni.

Navodila preberejo veliko večkrat, kot je to potrebno.

Se na veliko opravičujejo.

Težko vzdržijo očesni stik.

Se težko odločijo.

Ne marajo biti brez zaposlitve.

Se velikokrat počutijo pod drobnogledom.

Grizejo nohte ali pa se poigravajo z lasmi.

Imajo težave s spancem.

Ko so pod stresom, se morajo zamotiti.

Odlašajo s pomembnimi nalogami, ker so preveč zaskrbljeni.

Večkrat odklonijo povabila na večerje ali zabave.

Katastrofizirajo.

Konfliktne ali neprijetne situacije podoživljajo znova in znova.

Se primerjajo z drugimi.

Jih zelo skrbi za prihodnost.


these-ultra-realistic-insect-graffiti-works-are-absolutely-incredible-terrifying-1080x720 Tako realistični grafiti, da boste kar osupnili My_Wife_and_My_Mother-in-Law1 Vaša leta vplivajo na to, kaj vidite na tej sliki Izogibajte se ljudi, ki pijejo črno kavo brez dodatkov, ker ... Če pijete črno kavo brez dodatkov, ste morda psihopat shutterstock_487325317 Tega ne moreš skriti: 7 neobičajnih stvari, ki jih tvoj obraz pove o tebi ·