2018 Citroën Berlingo
Utrip mesta · mobilno

Predstavil se je novi Citroën Berlingo in v svet družinskih kombijev vnesel stil Citroënovega Cactusa. Prav vse na tretji generaciji Berlinga je bilo zasnovano povsem na novo in se od predhodnika občutno razlikuje po dizajnu, tehnologiji, platformi in še čem.

Bistvena razlika, ki jo boste opazili med prvimi, je višji in krajši prednji previs. K temu dodajmo še naprej pomaknjeno vetrobransko steklo in podoba novega Citroëna Berlingo se že občutno razlikuje od predhodne različice. Tudi Berlingo ima zdaj zaščito vrat, ki smo jo predhodno opazili na Cactusu. Inženirjem je uspelo zmanjšati obračalni krog, z nadgradnjo električnega servovolana pa so še dodatno povečali Berlingovo okretnost.

Novi Berlingo prihaja v dveh različnih velikostih. Krajša, M-različica, meri 4,4 metra, daljša XL pa 4,75 metra in sta na voljo v konfiguraciji s petimi ali sedmimi sedeži. Neglede na velikost imata oba modela popolnoma ravno dno, kar izdatno olajša nakladanje. Pri Citoroënu zatrjujejo, da je količina tovora, ki ga lahko prepeljemo, največja v tem avtomobilskem razredu. Krajša različica lahko pelje predmete, ki merijo v dolžino do 2,7 metra, in ima 775 litrov prtljažnega prostora, kar je za kar 100 litrov več kot pri predhodnem modelu. Če vam to še ni dovolj, imate po notranjosti avtomobila na voljo še 28 drugih odlagalnih površin, ki imajo skupno še za 186 litrov prostora. Celo pod stropom boste lahko našli priročne shranjevalne površine.

Če potrebujete še več prostora, bo treba izbrati daljšo različico Berlinga, ki ima 1.050 litrov prtljažnega prostora in lahko prepelje predmete, dolge do 3,05 metra. V Berlingu XL sta na voljo dva dodatna odstranljiva sedeža, ki ju namestimo na utore, ki nam omogočajo, da sedeža premikamo za 130 mm naprej ali nazaj.

PREBERITE ŠE: NOVI CITROËN C4 CACTUS (2017): ENOSTAVNO ZELO DRUGAČEN

Med motorji bosta na voljo 1,2-litrski bencinski s 110 ali 130 konjskimi močmi in 1,5-litrski dizelski motor, ki bo imel 75, 100 ali 130 konjskih moči. Odvisno od izbire motorja se bo prenos vršil prek 8-stopenjskega samodejnega menjalnika ali 6-stopenjskega ročnega menjalnika. Med varnostnimi pripomočki boste našli sistem za zaviranje v sili, nadzor mrtvega kota, radarski tempomat in še veliko drugih še kako uporabnih pripomočkov. 8-palčni zabavno-informacijski sistem je povezljiv s pametnimi telefoni, v Berlinga pa lahko vgradimo tudi sistem za brezžično polnjenje pametnih telefonov. V živo bomo novega Berlinga prvič zagledali na ženevskem avtomobilskem salonu.

Galerija slik: 2018 Citroën Berlingo

2018 Citroën BerlingoOdpri galerijo

Kormaran K7 Kormaran K7: luksuzno osebno “multiplovilo” K-speed Future Storm K-speed Future Storm: ko Honda BROS400 dobi preobleko iz znanstvene fantastike Cigarette Racing 515 Project One Cigarette Racing 515 Project One: 3.100 konjskih moči na vodni gladini Jaguar D-type Jaguar D-type: legenda je znova obujena · · · · ·