K1024_J'adore Paris  40.000 Fotos der französischen Cité in einem Timelapse-Video 2
V zraku · buzz buzz

Leto je ponudilo nekaj zares čudovitih serij fotografij in videov, vendar nič ne premaga dobro oblikovan timelapse, ki vas bo zraven vsega še navdihnil, da se tudi sami podate v fotografske vode ali pa da kot fotograf zrastete. Tukaj je nekaj najboljših.

1. Odlična fotorealistična risba Robina Williamsa

Ljudje se spominjajo in počastijo tiste, ki ji občudujejo, na različne načina. Nadarjena umetnica Heather Rooney se je odločila, da počasti spomin njenega idola Robina Williamsa z risbo s svinčnikom, ki je pokojnega igralca zaradi svoje neverjetne resničnosti obudila med žive. Projekt ji je vzel okoli 30 ur.

2. Dih jemajoč timelapse Pariza

Paul Richardson, fotograf iz Manchesterja, ustvarja osupljive timelapse. V avgustu 2014 je na ogled ponudil najnovejše, pa najbrž tudi najbolj impresivno delo – ogled Pariza. Video, ki je nastajal tri tedne, vsebuje opevane znamenitosti mesta luči, kot tudi posnetke novejših zgradb.

3. Timelapse gradnje 49ers Levi’s Stadium

Najbolj tehnološko dovršen stadion je zahteval tudi najnaprednejšo tehnologijo pri dokumentiranju gradnje, ki je trajala dve leti – vse od prebijanja tal do velikega odprtja. Tri EarthCam megapiksel kamere ter ena GigapixelCam, so arhivirale dvesto tisoč slik skozi devetindvajset mesecev. Timelapse je tako nastal s pomočjo HD fotografij iz teh kamer, kot tudi s pomočjo fotografij, ki so jih posnele robotske spletne kamere.

PREBERITE ŠE: Ujeli neverjetno nevarno, a lepo nevihtno celico

4. Timelapse malčka, ki je zavrnil mečkanje torte

Namen fotografa, da malček za svoj prvi rojstni dan pomendra torto, je se spremenil v potrpežljivo čakanje in dobro uro neposlušnega kobacanja po studiu. Na koncu mu je le uspelo uničiti nekaj torte, čeprav ne v celoti, kot je bilo načrtovano. Fotograf je fotografiranje obrnil v smešen timelapse in video je tako kmalu postal viralen.

5. Smešen timelapse razigranih dvojčkov, ki nočeta zaspati

Utrujena mati dvojčkov v komičnem timelapsu pokaže, kako lahko spanje postane igra mačke in miši. Posnetek ujame dajanje enega otroka spat, medtem pa že drugi pokuka izza vrat. To se ponavlja znova in znova. Henriette Jonassen iz Norveške je dejala, da se je trudila kar nekaj tednov, da bi dvojčka spala pravočasno, vendar so zaradi izjemno vročega vremena ter dolgih, sončnih dni, bila le še bolj nemirna.

UN Women's HeForShe Campaign Special Event Emma Watson je svetovno javnost navdušila z močnim govorom o feminizmu cover Pasji dvojniki v takšni in drugačni obliki 1234 Enigmarium – prvi ”escape room” v Ljubljani za vse ljubitelje enigm PicMonkey Collage 10 najlepših ikoničnih Italijank vseh časov ·