fbpx

11 življenjskih modrosti, ki jih je za sabo pustil Robin Williams: besede, ki zarežejo v srce

Actor Robin Williams poses for a portrait during the Happy Feet Press Junket in Beverly Hills, Calif. on Saturday, Nov. 5, 2011. (Dan Steinberg/Invision/AP Images)
Zadnjič posodobljeno: :

Filmska legenda, ki nas je navduševala s svojimi modrimi besedami o življenju, bo večno v naših srcih. In tisti njegov prisrčni in iskren smeh bo zmeraj stal ob imenu Robin Williams.

Če za koga lahko rečemo, da ve, kako je živeti s telesom, toda ne tudi z umom v sodobni družbi, je Robin Williams. Četudi je njegova kariera blestela in je s svojimi vlogami in skeči razveseljeval ljudi z vseh koncev sveta, sam zadovoljstva v življenju ni našel. Kot so mediji poročali, se je leta in leta boril z depresijo in sindromom Lewy, kar je vodilo tudi do razvoja Parkinsonove bolezni. Nezadovoljstvo in bolezni so terjale svoj dolg, saj si je leta 2014, na žalost, vzel življenje.

Kaj je življenje?
Kaj je življenje?

Svet si ga je zapomnil po njegovih skečih in izjemnih filmskih vlogah, predvsem v filmu Dobri Will Hunting in Društvo mrtvih pesnikov. Njegov način življenja pa vas vse opominja, da morate skrbeti zase, svojo srečo, zadovoljstvo in notranji mir. In upamo, da vam pri tem pomagajo Robinove besede, ki jih ne bomo nikoli pozabili.

Robin Williams ima zate besede, ki zarežejo v srce:

 • Obstaja še veliko izjemnih stvari, ki se jih moramo naučiti. Tudi napake so čudovite.
 • Verjel sem, da je najhujša stvar v življenju ostati sam. Ne, ni. Najhujša stvar v življenju je, da ostanemo z ljudmi, zaradi katerih se počutimo osamljene.
 • Mislim, da se ravno najbolj žalostni ljudje vedno najbolj trudijo, da bi osrečili druge ljudi. Ker vedo, kako je biti brezvreden, in ne želijo, da se tudi oni drugi tako počutijo.
 • Soočali se boste tudi s slabimi trenutki v življenju, vendar vas bodo ti vedno pripeljali do stvari, na katere niste bili pozorni.
 • Izkoristite dan. Verjeli ali ne, vsak med nami bo nekoč prenehal dihati.
 • Vsaka oseba, ki jo srečate, ima svoje težave, o katerih ne veste čisto nič. Bodite prijazni. Vedno.
 • Prosim, ne obremenjujte se preveč. Ker nihče med nami ne bo dolgo na tej Zemlji. Življenje je minljivo. Če ste kdaj v stiski, poglejte v poletno nebo.
 • Jok ni nikoli nikomur pomagal. Imate težavo, soočite se z njo.
 • Naša naloga je, da izboljšamo kakovost svojega življenja, ne da vztrajno prelagamo smrt.
 • Ne povezujte se s stupenimi ljudmi. Bolje je, da ste sami, in se imate radi, kot da ste obkroženi z ljudmi, zaradi katerih sovražite sami sebe.
 • Stvari, ki se jih najbolj bojimo, so se nam že zgodile.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!