szabo-viktor-HZ-89cDSb8M-unsplash
V zraku · odnosi

Teh 5 stvari namreč ljudje v najbolj ljubečih in dolgotrajnih zvezah obvladajo bolje kot vsi drugi.

V življenju si vsi želimo uspešnega, zdravega odnosa, kljub temu pa nam ga velikokrat uspe tako ali drugače pokvariti. Včasih to storimo zato, ker ne znamo bolje, ker smo jezni ali pa ker se ustrašimo, ko odnos postane predober, da bi bil resničen, zato je najlaže, če iz njega naredimo zmešnjavo.

Kljub strahu, zmešnjavi in vsem našim poskusom, da odnos uničujemo, si resnično želimo, da bi bil uspešen in da bi trajal. Katerih je 5 ključnih dejavnikov, ki imajo izjemen vpliv na uspešno partnerstvo?

1. Vedno bodite iskreni

Ne govorimo o malenkostih. Seveda, recite partnerki, da je čudovita, ko se zbudi, večkrat ji povejte kakšne “neumnosti”, zaradi katerih se bo počutila bolje in bo samozavestnejša, vendar nikoli ne lažite o stvareh, ki so pomembne. To bi se lahko na dolgi rok pokazalo kot velika težava!

2. Prepiri naj ostanejo doma

Ste v razmerju, kar pomeni, da se bodo pojavljali prepiri, nesporazumi in trenutki, ko boste želeli povedati vse, kar vam leži na duši. Ampak ni razloga, da ne bi mogel prepir počakati do trenutka, ko pridete domov. Takrat se pogovorite in razčistite zadeve.

3. Vedno branite svojega partnerja pred drugimi ljudmi

Ljudje imamo pogosto potrebo po pripadanju neki skupini, po tem, da si z večino delimo mnenje. A temu se poskusiti izogniti, ko gre za osebo, s katero ste v zvezi. Partnerja seveda lahko šaljivo zbadate, a ko se vsi obrnejo proti njemu, ga branite. Ne pozabite, da sta ekipa in se skupaj bojujeta proti drugim, pa naj bo to družina, prijatelji ali samo naključni ljudje.

4. Previdno izbirajte besede

Ko smo jezni, lahko hitro rečemo kaj, kar ne bi bilo treba. Ko torej začutimo potrebo, da izrečemo nekaj, kar sicer pri “zdravi pameti” partnerju nikoli ne bi rekli, raje nekajkrat globoko zadihajmo. Če pa smo kakšno takšno neumnost že bleknili, se opravičimo takoj, ko se tega zavemo, in poskrbimo, da bo partner vedel, da tega v resnici ne čutimo, ampak da je to le posledica jeze.

5. Prespite

Verjetno poznate rek, ki pravi, da se v posteljo nikoli ne smemo odpraviti jezni. No, včasih je to najboljše, kar lahko storimo. Raje pojdite v posteljo jezni, kot pa da bi izrekli kakšno bedarijo, ki jo boste pozneje obžalovali. Prespite!

Ne glede na to, ali se tega zavedate ali ne, uspeh vašega razmerja temelji tako na “malenkostih” kot na velikih in pomembnih stvareh. S temi preprostimi koraki ne boste le zagotovili uspešnega razmerja, ampak vam utegne to pomagati tudi pri srečnejšem in uspešnejšem življenju. Vsak dan!

sorin-sirbu-lPpfSOPtbSI-unsplash Teh 6 vprašanj partnerju zastavi že danes: kako odkriješ, ali je pravi? lubov-birina-qCQgUD063fE-unsplash Dokazano: ženske najbolj privlačijo točno takšni moški! shutterstock french 6 lastnosti Francozinj, ki moške čisto obnorijo: koristite jih! shutterstock_140221927 Tako ga boš obnorela: vonj, ki ga moški najraje začuti na tebi · · ·