relevante-design-VfceTbSzOYE-unsplash
V zraku · odnosi

Ljubezen je čudovita, zveza, izpolnjena z ljubeznijo, pa v naša življenja prinaša smeh, srečo in strastne poljube. A poleg ljubezni obstaja še ena stvar, ki zagotavlja dolg in stabilen odnos, ki pa je pogosto pomembnejši od ljubezni same.

V trenutku, ko zaljubljenost mine in jo zamenjajo dvomi in strahovi, postane odnos zelo utrujajoč. Da se to ne bi zgodilo, je zelo pomembno, da s partnerjem gradimo razmerje, ki temelji na zaupanju. V vseh zvezah namreč prej ali slej na dan pride naša preteklost in postane del naše nove zveze. Ne glede na to, ali je to travma iz otroštva ali prevara iz prejšnjega razmerja, naša preteklost vpliva na naše nadaljnje odnose. In prav zato je zaupanje tako zelo pomembno. Je ključ do uspeha in zadovoljstva v zvezi, obenem pa je lahko zelo krhko. Ko ga enkrat izgubimo, ga je zelo težko spet pridobiti.

Kaj pravzaprav pomeni zaupanje?

Zaupanje v razmerju vključuje prepričanje, da je naš partner nekdo, ki mu lahko zaupamo, in da je tisti, ki želi za nas le najboljše. Ob njem čutimo čustveno in fizično varnost in obratno. Pomeni, da so v odnosu spoštovanje, zvestoba in poštenje. Pričakujemo lahko, da bo naš partner držal svoje obljube, čuval naše skrivnosti in nas podpiral, tudi kadar v razmerju ne cvetijo rožice.

Po drugi strani pa zaupanje pomeni tudi to, da svojega partnerja razumemo in smo mu pripravljeni oprostiti, če kdaj kakšno obljubo prekrši ali pozabi na kak dogovor. Zaupanje je potrebno na obeh straneh in ne sme biti enostransko.

Ko imamo medsebojno zaupanje, smo v zvezi iskreni in točno takšni, kot smo. Seveda se zaupanja vreden odnos ne zgodi čez noč, ampak se razvija postopoma.

Zaupanje in ljubezen

Verjetno še vedno mislite, da je ljubezen najpomembnejši del zveze, a ne pozabite na zaupanje. Poskusite si zamisliti zvezo ali zakon, kjer zaupanja ni. Tam ni miru in dvom je vedno večji. Nenehni dvomi in spraševanje z ene ali druge strani bodo pripeljali do vse večjega števila prepirov, ti pa – ljubezni navkljub – do prekinitve razmerja.

Ljubezen brez zaupanja preprosto ni dovolj, saj se lahko zveza čez noč spremeni v nočno moro, postane nezdrava, nefunkcionalna, kaotična in toksična. Zaupanje je torej za napredovanje v odnosu ključno, pomanjkanje zaupanja pa je eden izmed najpogostejših vzrokov za razhod.


Photo by Becca Tapert on Unsplash To so zdravilni učinki vajinih posteljnih aktivnosti! eric-ward-7KQe_8Meex8-unsplash (1) Če imaš eno od teh 10 služb, je večja verjetnost, da se ločiš kate-kozyrka-4PX9de3qVRM-unsplash 7 načinov, kako reči “ljubim te” tudi takrat, ko se prepirata shutterstock_1150197890 4 dejanja v postelji, ki jih moški sovražijo · ·