5 trikov, kako ogreti mrzle noge in roke
Utrip mesta · zdravje & lepota

Mrzle roke in noge so normalen pojav v zimskem času, a to ne pomeni, da moramo trpeti zaradi vremenskih razmer. Poskrbite za svoje telo, da bo toplo. Tu je 5 trikov, kako ogreti mrzle noge in roke.

V nadaljevanju si preberite, kako ogreti mrzle roke in noge.

Zakaj vas zebe v noge in roke?

Če imate mrzle roke in noge, vas ne bi smelo skrbeti, ker strokovnjaki pravijo, da je to zgolj znak, da naše telo daje prednost ogrevanju notranjih organov, kot sta srce in pljuča. V okončinah in ušesih naj bi bilo največ termoregulacijskih receptorjev, ki usmerjajo pretok krvi proti jedru telesa.

Prehrana

Prehrana, ki je dobra za srce, naj bi bila eden ključnih načinov, kako lahko izboljšate cirkulacijo. Živila, ki naj bi pri tem pomagala, so losos, maline, orehi, jogurt, banane, temna čokolada, ovsena kaša, oljčno olje 

Spite z nogavicam.

Tudi zdrava oseba bi po mnenju strokovnjakov morala nositi nogavice med spanjem. Najudobnejše so tiste iz volne, saj so tople in ne pritiskajo na kožo.

Začimbe

V obroke dodajte začimbe, ker se boste tako ogreli, saj naj bi za določene začimbe veljalo, da povišajo telesno temperaturo ‒ črni poper, cimet, ingver, hren, česen naj bi bile sestavine, ki vas bodo ogrele.

Izberite ustrezne rokavice.

Včasih se nam zdi, da je moda pomembnejša kot zdravje. Odločite se raje za rokavice, ki vas bodo zaščitile pred mrazom. Najprimernejše naj bi bile tiste, ki so podložene s flisom.

Topli napitki

Topli napitki naj bi vam pomagali pri enakomernem naraščanju telesne temperature.

Ženska lepota 2019: 8 vročih barv lakov za pomlad Ženska lepota 2019: 8 vročih lakov za pomlad Ta nenavadna sestavina naj bi izboljšala tvoj spanec. Ta nenavadna stvar naj bi izboljšala tvoj spanec legally-blonde-breakup-scene-1544125961 Kako zmanjšati željo po sladkorju? Ta odštekan trend narekuje, da si olepšamo pazduhe v barvah samoroga. V trendu so pazduhe v barvah samoroga · ·