TOP 8: najboljši SUV-ji za sneg in zimo

Tesla X
Zadnjič posodobljeno: :

Zima je prišla in z njo tudi pošiljke snega. Nekje več, drugje manj, povsod kjer pa zapade v zadostnih količinah, lahko hitro prične povzročati preglavice. In če ravno zaradi tega razmišljate o nakupu avtomobila SUV oblike, ki ima štirikolesnipogon, smo za vas izbrali nekaj različnih, a zanimivih primerkov.

V nadaljevanju si poglejte, kateri so najboljši SUV-ji za sneg in zimo.

1. Honda CR-V

Honda CR-V
Honda CR-V

Honda CR-V je kompakten SUV, ki je glavni rival Toyoti RAV4. Konkurenco premaguje predvsem z dosegljivo ceno in tehnologijo, ki jo ponuja. Čeprav gre za manjši SUV, se lahko s terenom kosa povsem suvereno, štirikolesni pogon pa se v snegu izvrstno izkaže. Honda CR-V ima v sebi pravo kombinacijo zmogljivosti, tehnologije in dostopne cene.

2. Jeep Wrangler

Jeep Wrangler
Jeep Wrangler

Ne glede na sezono v letu je Jeep Wrangler tisti, ki vas bo spravil povsod. Je izredno zmogljiv na terenu in mu tako tudi sneg ne povzroča težav. Štirikolesni pogon je pri tem modelu že samoumeven, pozorni moramo biti le na izbiro strehe. Za zimske razmere vsekakor priporočamo različico s trdo streho, ki pa je tudi odstranljiva in boste lahko z Wranglerjem uživali tudi v vročem poletju.

3. Ford Kuga

Ford Kuga
Ford Kuga

Ford Kuga prihaja v podobi manjšega SUV-ja, ki pa povsem zadosti vsakodnevnim potrebam. Inteligentni štirikolesni pogon nas bo rešil težav v snegu in pomagal še v kateri drugi spolzki situaciji. Razporejanje navora med prednjo in zadnjo osjo še dodatno pripomore, da je navor na voljo tam, kjer ga potrebujemo.

4. Nissan X-Trail

Nissan X-trail
Nissan X-trail

Nissan X-Trail ponuja štirikolesni pogon, ki se izboljšuje iz generacije v generacijo. Sistem zagotavlja kolesom vso moč, ki jo potrebujejo, prilagodi pa se 30-krat hitreje, kot bi trenili z očesom. Ponuja dovolj prostora tudi za družine, višje sedenje pa omogoča dodatno varnost v prometu. Nisan X-Trail ponuja terensko doživetje za dober denar.

5. Toyota RAV4

Toyota RAV4
Toyota RAV4

Toyota RAV4 poleg zanesljivega štirikolesnega pogona ponuja tudi izbiro hibridnega pogona. Kombinacija omogoča boljšo učinkovitost, pogon pa je posebno prirejen za delovanje v povezavi s hibridnim motorjem. Futuristična oblika z ostrimi linijami še dodatno prispeva k zanimivosti Toyote RAV4. Je zanimiva kombinacija moderne tehnologije, okolju prijaznega pogona in drznega dizajna.

6. Audi Q5

Audi Q5
Audi Q5

Najnovejša generacija Audija Q5 ne samo da se lahko pohvali z izjemnim videzom, temveč tudi z legendarnim in zanesljivim quattro štirikolesnim pogonom. Ima dovolj veliko oddaljenost od tal in dovolj prostora tako v kabini kot v prtljažniku. Njegova tehnologija gre v korak s časom in ponuja najnovejše varnostne sisteme in najmodernejše načine povezljivosti.

7. Range Rover Velar

Range Rover Velar
Range Rover Velar

Range Rover Velar nas je navdušil že s svojo podobo in pametno tehnologijo, štirikolesni pogon pa je razvit do te mere, da ga niti ni potrebno posebej predstavljati. Velar se zagotovo ne bo ustrašil snega, saj še bolj zahtevni tereni zanj niso nikakršna ovira. Velar je SUV, ki se bo znašel v mestu, s svojo podobo pa še poudaril status voznika. Gre za modernega terenca, ki se kljub gosposki obleki ne ustraši umazati.

8. Tesla X

Tesla X
Tesla X

Teslo X smo med drugim izbrali zaradi električnega pogona. Le ta še lažje zagotovi štirikolesni pogon. Model X je med večjimi Teslami in ga lahko uvrstimo v SUV segment. Moči ima daleč največ med vsemi avtomobili na seznamu. Če ga obujemo še v prave terenske pnevmatike, bomo še povečali terenske zmogljivosti. Sneg bo za Teslo X s štirikolesnim pogonom mala malica in vse to zgolj z uporabo elektrike.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi Renault 5: legenda se vrača v velikem slogu!