5 trikov, kako ogreti mrzle noge in roke

5 trikov, kako ogreti mrzle noge in roke

Mrzle roke in noge so normalen pojav v zimskem času, a to ne pomeni, da moramo trpeti zaradi vremenskih razmer. Poskrbite za svoje telo, da bo toplo. Tu je 5 trikov, kako ogreti mrzle noge in roke.

V nadaljevanju si preberite, kako ogreti mrzle roke in noge.

Zakaj vas zebe v noge in roke?

Če imate mrzle roke in noge, vas ne bi smelo skrbeti, ker strokovnjaki pravijo, da je to zgolj znak, da naše telo daje prednost ogrevanju notranjih organov, kot sta srce in pljuča. V okončinah in ušesih naj bi bilo največ termoregulacijskih receptorjev, ki usmerjajo pretok krvi proti jedru telesa.

Prehrana

Prehrana
Prehrana

Prehrana, ki je dobra za srce, naj bi bila eden ključnih načinov, kako lahko izboljšate cirkulacijo. Živila, ki naj bi pri tem pomagala, so losos, maline, orehi, jogurt, banane, temna čokolada, ovsena kaša, oljčno olje 

Spite z nogavicam.

Tudi zdrava oseba bi po mnenju strokovnjakov morala nositi nogavice med spanjem. Najudobnejše so tiste iz volne, saj so tople in ne pritiskajo na kožo.

Začimbe

Začimbe
Začimbe

V obroke dodajte začimbe, ker se boste tako ogreli, saj naj bi za določene začimbe veljalo, da povišajo telesno temperaturo ‒ črni poper, cimet, ingver, hren, česen naj bi bile sestavine, ki vas bodo ogrele.

Izberite ustrezne rokavice.

Včasih se nam zdi, da je moda pomembnejša kot zdravje. Odločite se raje za rokavice, ki vas bodo zaščitile pred mrazom. Najprimernejše naj bi bile tiste, ki so podložene s flisom.

Topli napitki

Pijte tople napitke.
Pijte tople napitke.

Topli napitki naj bi vam pomagali pri enakomernem naraščanju telesne temperature.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako preprečiti rosenje očal, ko nosimo zaščitno masko? 7 top nasvetov!