shutterstock_793504690
Utrip mesta · svet po moško

Moški, pozor! Če ste za zdaj v dvajsetih letih starosti, imate še možnost, da si olajšate svojo prihodnost. Z nekaj preprostimi navadami se boste izognili težavam, ki vas sicer čakajo v poznejših letih življenja.

Ali se v prihodnosti želite izogniti težavam, ki so povezane z zdravjem in higieno? Če se boste že danes odločili, da v svojem življenju uvedete določene spremembe, si boste hvaležni. Zaradi katerih vsakdanjih navad boste videti mlajši, ob tem pa si tudi prihranili številne muke?

1. Nočna nega za regeneracijo kože

Vlažilna krema na površini vaše kože ustvari plast, ki vas ščiti pred strupi iz okolja. Veliko ljudi jo na kožo nanese zjutraj, medtem ko ponoči ne uporablja nobenih pripomočkov. Nanjo ne smete pozabite niti pred spanjem. Na ta način boste pripomogli k večji čistosti kože.

2. Strižnik za brado

Ne glede na to, ali ste pristaši brade ali brkov, je treba za obrazne dlake skrbeti ves čas. Pri tem vam bo pomagal strižnik za brado, po zaslugi katerega boste vedno videti urejeni. Priporočamo vam, da izberete prenosni strižnik s polnljivo baterijo in vrsto različnih načinov britja.

3. Manj šampona, več balzama

Potrebe po tem, da si lase umivate vsak dan, vsekakor ni. Šamponi resda z vašega lasišča odstranijo olje in umazanijo, a skrivnost do zdravja se skriva v balzamih. Slednji namreč lasom priskrbijo še kako potrebna hranila, ki prispevajo k večji čvrstosti in prožnosti las.

4. Striženje vsakih 6–8 tednov

Na koliko časa obiščete frizerja? Strokovnjaki menijo, da je pričesko treba osvežiti po 6 tednih od zadnjega striženja. Predlagamo vam, da si po striženju že rezervirate termin naslednjega obiska frizerskega salona.

5. Zamenjava zobne ščetke vsake 3 mesece

Vsak dober zobozdravnik vam bo svetoval, da svojo zobno ščetko zamenjate na vsake 3 ali največ 4 mesece. Ščetine bodo po tem času postale mehke, ukrivljene in uničene. Tako si zob več ne bo več mogoče očistiti učinkovito.


jakob-owens-565883-unsplash Zakaj je vaša brada rdečkasto rjava, vaši lasje pa ne? shutterstock_1112242682 Svetovno nogometno prvenstvo 2018: Pozdrav iz Rusije tomo_cesen_nalegende_1920x1080px.final_7 Tomo Česen: živeča #legenda, ki je pisala zgodovino svetovnega alpinizma christopher-campbell-33543-unsplash Za moške: kako dajati vtis, da ste mlajši? · · · · · ·