fbpx

5 vsakodnevnih navad, ki jih morajo moški razviti, še preden dopolnijo 30 let

Moški, pozor! Če ste za zdaj v dvajsetih letih starosti, imate še možnost, da si olajšate svojo prihodnost. Z nekaj preprostimi navadami se boste izognili težavam, ki vas sicer čakajo v poznejših letih življenja.

Ali se v prihodnosti želite izogniti težavam, ki so povezane z zdravjem in higieno? Če se boste že danes odločili, da v svojem življenju uvedete določene spremembe, si boste hvaležni. Zaradi katerih vsakdanjih navad boste videti mlajši, ob tem pa si tudi prihranili številne muke?

1. Nočna nega za regeneracijo kože

Vlažilna krema na površini vaše kože ustvari plast, ki vas ščiti pred strupi iz okolja. Veliko ljudi jo na kožo nanese zjutraj, medtem ko ponoči ne uporablja nobenih pripomočkov. Nanjo ne smete pozabite niti pred spanjem. Na ta način boste pripomogli k večji čistosti kože.

2. Strižnik za brado

Brki ali brada?
Brki ali brada?

Ne glede na to, ali ste pristaši brade ali brkov, je treba za obrazne dlake skrbeti ves čas. Pri tem vam bo pomagal strižnik za brado, po zaslugi katerega boste vedno videti urejeni. Priporočamo vam, da izberete prenosni strižnik s polnljivo baterijo in vrsto različnih načinov britja.

3. Manj šampona, več balzama

Potrebe po tem, da si lase umivate vsak dan, vsekakor ni. Šamponi resda z vašega lasišča odstranijo olje in umazanijo, a skrivnost do zdravja se skriva v balzamih. Slednji namreč lasom priskrbijo še kako potrebna hranila, ki prispevajo k večji čvrstosti in prožnosti las.

4. Striženje vsakih 6–8 tednov

Kako pogosto obiščete frizerja?
Kako pogosto obiščete frizerja?

Na koliko časa obiščete frizerja? Strokovnjaki menijo, da je pričesko treba osvežiti po 6 tednih od zadnjega striženja. Predlagamo vam, da si po striženju že rezervirate termin naslednjega obiska frizerskega salona.

5. Zamenjava zobne ščetke vsake 3 mesece

Zobna ščetka po določenem času ni več primerna za uporabo.
Zobna ščetka po določenem času ni več primerna za uporabo.

Vsak dober zobozdravnik vam bo svetoval, da svojo zobno ščetko zamenjate na vsake 3 ali največ 4 mesece. Ščetine bodo po tem času postale mehke, ukrivljene in uničene. Tako si zob več ne bo več mogoče očistiti učinkovito.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!