khaled-ghareeb-qL_EfyvR07s-unsplash
V zraku · buzz buzz

Lahko zaslužimo milijone, a smo še vedno revni!

“Kaj je tisto, za kar vam je žal, da niste spoznali prej?” je vprašanje, ki se je pojavilo na Quori, spletišču, kjer se pridobiva in izmenjuje znanje ter kjer se ljudem omogoča, da se učijo od drugih in bolje razumejo svet. Na to vprašanje je najbolje odgovoril Andrew Ferebee, ustanovitelj spletne stran Knowledge for Men in avtor knjižnih uspešnic, kot je The Dating Playbook for Men: A Proven 7 Step System to Go from Single to the Woman of Your Dreams.

———

Obstaja veliko stvari, za katere si želim, da bi jih vedel prej. Tukaj je 7 najpomembnejših.

1. Življenje ni pravično. Prebolite!

Ljudje vas bodo izigrali. Posel ne bo uspel. Nedolžni ljudje bodo nastradali in tisti, ki so krivi, se bodo še naprej prosto sprehajali. Dobrim ljudem se zgodijo slabe stvari in slabi ljudje dobijo, kar hočejo.

Življenje ni pošteno!

Ampak ničesar ne morete storiti glede tega. Torej, prebolite! Če izgubljate čas, da bi se pritoževali nad svetom, v katerem živite, sami sebi preprečujete, da bi ga spremenili.

Če opazite krivico, ukrepajte tako, da jo odpravite. Toda za božjo voljo, nehajte se pritoževati nad tem. Ne živimo v pravičnem vesolju. To lahko prebolite in poskusite ustvariti neverjetno življenje kljub krivicam. Ali pa si dovolite, da vas te zlomijo.

Izbira je vaša!

2. Ne gre za to, koliko zaslužiš, ampak koliko prihraniš

Lahko zaslužite milijone, pa ste še vedno revni.

Ni pomembno, koliko denarja zaslužite, pomembno je, koliko ga prihranite. Vedno poskušajte prihraniti vsaj 10 odstotkov ali več vašega dohodka. Ne za deževne dni, ampak za takrat, ko se vam bo ponudila priložnost. Več denarja boste imeli na varčevalnem računu, hitreje boste lahko ukrepali, ko bo treba.

3. Izberite sebe

Nihče vam ne bo dal dovoljenja, da uresničite svoje sanje. To morate izbrati sami. Morate verjeti vase in si drzniti poskušati doseči tisto, kar želite. Nehajte čakati, da vam bo nekdo drug dal zeleno luč za vaše cilje. Pojdite in jih dosezite! Bodite močni, prizemljeni in sledite svojim sanjam.

Konec koncev so to vaše sanje!

4. Zanemarite 99 odstotkov nasvetov, ki vam jih dajo drugi

Večina ljudi je polna nasvetov. To ne pomeni, da ne mislijo dobro, vendar nikoli niso dosegli rezultata, ki si ga želite vi, zato vam ne morejo svetovati, kako naprej.

Zlato pravilo mentorstva je preprosto: če je to oseba, s katero nikoli ne bi zamenjali življenja, ne upoštevajte njenega nasveta. Pika.

5. Vaš značaj je vaš rezultat

Če so vaši rezultati slabi, je to zato, ker ste tudi sami slabi. Če se boste izboljšali, se bodo izboljšali tudi vaši rezultati.

Če ste brez denarja, pod stresom in jezni, je to zato, ker (še) niste razvili značaja, s katerim bi služili denar, nadzorovali svoja čustva in živeli izjemno življenje. Vaši rezultati kažejo vaš značaj. Popravite svoj značaj in rezultati bodo temu sledili.

6. Govorite svojo resnico ali pa obžalujte, da živite laž

Danes velja napačno prepričanje, da je ne lagati enako kot živeti v resnici.

Naj pojasnim … Če stoodstotno ne navedete svoje resnice, potem živite laž. Če ljudem ne poveste, kako se počutite, če niste iskreni glede svojih potreb, če se sramujete sebe, potem lažete sebi in drugim. Resnico bi morali vedno deliti s sočutjem in tankočutnostjo. Vendar jo MORATE deliti.

7. V zvezi ne boste našli svojega namena

Ste svoja oseba. Nikoli ne boste našli smisla in namena v odnosu z nekom drugim. Ko to storite, se boste oklepali partnerja, postali obupani in izgubili boste sebe. Ne delajte tega.

Dobro razmerje je medsebojna izmenjava vrednosti. To ne pomeni, da mora biti razmerje 50/50. Pomeni, da morate biti posameznik s svojimi cilji, sanjami, ambicijami, ki se združujejo in s tem pomagajo spodbuditi življenje vašega partnerja.

Imejte svoj namen in strasti zunaj razmerja ali pa se boste lačni ljubezni za večno zataknili v soodvisnosti.

shutterstock_1366582610 Priporoča jih Bill Gates: 9 govorov s konferenc TED (TED Talks), ki si jih poglej oleg-ivanov-TtjElwlsYDc-unsplash 14 načinov, kako si lahko vsaj malo izboljšate življenje v samoizolaciji meckl-antal-wsIKT43XWLo-unsplash 7 budističnih modrosti, ki ti bodo spremenile življenje, še preden bo tega leta konec! 65671924_175566026803537_7858384318986559349_n Reši se stresa: Pornhub ponudil brezplačno premium vsebino tudi Slovencem ·