Skrivalnice v gozdu in hitrostna poštevanka: do nove namizne igre s pomočjo papirja in škarij

Družabne igre nas sproščajo in nam omogočajo kakovostno preživljanje prostega časa, obenem pa zaposlijo naše misli in jih odvrnejo od vsakdanjih skrbi.

Številne družabne igre razvijajo naše potenciale; z njimi krepimo spomin, taktično načrtovanje in logično mišljenje, treniramo socialno vedenje in obenem razvijamo ustvarjalnost. Otroci se poleg tega naučijo upoštevanja pravil in potrpežljivosti. Tovrstnega priložnostnega učenja nam ni treba načrtovati, zgodi se spontano, medtem ko se potegujemo za zmago, se branimo pred nasprotniki in načrtujemo naslednjo potezo.

Raziskave kažejo, da se ljudje med igranjem iger učimo do trikrat hitreje. In kaj je lepšega kot združiti zabavo v času, ko nas omejujejo zidovi naših stanovanj, z učenjem in prijetno vznemirjenostjo ob pričakovanju zmage.

Raziskave kažejo, da se posamezniki med igranjem iger učijo do trikrat hitreje.
Raziskave kažejo, da se med igranjem iger učimo do trikrat hitreje.

Zato so družabne igre, ki jih lahko natisnemo doma, kot nalašč za ta čas. Zanimiva strateška različica igre Spomin je igra Skrivalnice v gozdu. Lahko jo uporabljamo za utrjevanje angleščine ali pa uporabimo ustvarjalnost in si naredimo svoje pare. Pomembno je, da je pred vami nova igra, primerna za vse generacije, ki se igra na nov način in ki si jo lahko doma naredite sami. Vse, kar potrebujete, je tiskalnik, papir, kocka in dve figurici. Če pa morajo vaši otroci te dni utrjevati poštevanko, priporočamo igro hitrostna poštevanka. Igra je prek družbenih omrežij postala že prava uspešnica! Ste pripravljeni na izziv? Verjetnost, da vas bodo otroci premagali, je velika!

Brezplačne “natisni in igraj” družabne igre za otroke in odrasle najdete tukaj!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!