cover-jezera-naravna-kopalisca
Utrip mesta · destinacija

Poznate najlepša naravna kopališča v Sloveniji? Dovolite, da vam predstavimo pravljične naravne bazene, ki vas bodo nedvomno osupnili. Obiščite jih, ne bo vam žal.

Predstavljamo vam slovenska sanjska naravna kopališča v Sloveniji.

1. Naravno kopališče na reki Nadiži

Nadiža, ena od najčistejših in najtoplejših alpskih rek, kjer kraljujejo postrv, šarenka in lipan, kjer lahko najdemo raka deseteronožca, je priljubljen raj za ribiče in kopalce. Po ljudskem izročilu pa naj bi imela reka Nadiža tudi zdravilno moč.

Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče na reki NadižiOdpri galerijo

2. Naravno kopališče Pri Lajštu v Idrijski Beli

Kopanje, odbojka na mivki, namizni tenis, košarka, prostori za piknik in še kaj se ponuja sotočje Idrijce in Belce, kjer se nahaja priljubljeno in znano kopališče Pri Lajštu ali Idrijska Bela, ki spada med najboljša naravna kopališča v Sloveniji.

3. Naravno kopališče Velenjska plaža

Naravno kopališče Velenjsko jezero s svojo okolico ponuja več možnosti za preživljanje prostega časa: kopanje, jadranje, srfanje, kampiranje, igranja nogometa, odbojke na mivki, minigolfa, košarke, tenisa, jahanje, vadbe golfa, vožnje s pletnjo, iger na napihljivem vodnem igralu …

Oddih si lahko privoščite tudi v sveže prenovljenem kampu ob Velenjskem jezeru.

4. Naravno kopališče v kampu Šobec

Ponos kampa Šobec so leseni bungalovi, zgrajeni v alpskem slogu, ki ponujajo najvišjo kakovost namestitve. Gostom so na voljo naravno kopališče z vodnim parkom, teniška igrišča ter igrišča za odbojko na mivki, minigolf in košarko.

Kamp ŠobecOdpri galerijo

5. Naravno Grajsko kopališče na Bledu

Na 260 metrih skrbno urejene obale naravnega kopališča Grajsko kopališče je na voljo vse, kar potrebujete za nepozaben poletni dan: dva tobogana, skakalna deska, splavi na jezeru, ograjeni bazeni globine 50, 120 in 180 cm, gugalnica, igrala in peskovnik za otroke, kajaki, masaža …

Naravno kopališče Grajsko kopališče na BleduOdpri galerijo

6. Naravno kopališče v Green Resortu

Osvežitev v naravnem kopališču Green Resort ponuja naravno plavalno jezero, kjer za čistočo vode in njeno kakovost skrbijo naravni organizmi. Zaplavate lahko med lokvanji, skočite is pomola ali pa se predajate sončnim žarkom na zeleni plaži.

Nihče ni nikoli prestar, da bi se spustil po toboganu. V vodnem parku se lahko zabavate ves dan, čofotanje in skakanje s pomolov je dobrodošlo.

Naravna kopališča v Sloveniji: naravno kopališče v Green ResortuOdpri galerijo

7. Naravno kopališče v kampu Menina

Kamp Menina se nahaja stran od prometa in cest, tik ob čisti alpski reki Savinji. Če torej želite, da vas ohladi in osveži narava, potem lahko izbirate med namakanjem v reki Savinji ali pa v jezeru.

Plavanje, vodni športi in ribolov so tako na voljo v kampu samem.

8. Naravno kopališče v kampu Podzemelj (Kolpa)

Najtoplejša reka v Sloveniji ali kot jo radi poimenujemo ‘najdaljša slovenska rivjera’ nas vedno znova očara. Kamp Podzemelj stoji na idealni lokaciji vzdolž reke, tako da lahko vsak gost uživa v vseh aktivnostih in poletni sprostitvi, ki jo ponuja naša lepotica Kolpa.

Naravno kopališče v kampu Podzemelj (Kolpa)Odpri galerijo
sniussimgscrippsnetworkscomedgesuitenetTravel_Channel_-_C922235171020_4204118_Dominican_Republic_1462x822_1212145731800jpg 5 najbolj podcenjenih in “douche-free” destinacij po mnenju Anthonyja Bourdaina intercontinental-hayman-island-1 InterContinental Hayman Island Resort: razkošje v osrčju Velikega koralnega grebena Bottrop, Halde Haniel © RTG, FOTO Ravi Sejk cover #Kultura: po nakupih v Frankfurt, na osvežitev v RUHR in v najstarejše mestno gledališče na svetu v Freiberg Lua Lua: prikupna lončnica, ki ti pove, kako se počuti ·