fbpx

Neverjetna čarobna jezera v Avstriji, ki vas vabijo letošnje poletje!

Ker je zunaj pošteno vroče, bi prijala osvežitev, se strinjaš? Tokrat te bomo popeljali na naravna kopališča v Avstriji, na jezera v Avstriji, katerih voda je v večini tako čista, da jo lahko piješ!

Kje so najbližja naravna kopališča v Avstriji, jezera, ki jih moraš vsaj enkrat obiskati?

Vrbsko jezero (Wörthersee)

Vrbsko jezero (Wörthersee)
Vrbsko jezero (Wörthersee)

Vrbsko jezero je največje jezero na Koroškem. Čez dan se lahko v njem ohladite, zvečer pa v trendovskih barih na plaži uživate v koktajlih. Okoli jezera so speljane različne kolesarske poti, ki so primerne za dirkalna, električna ali gorska kolesa. Zagotovo vas bodo prevzele tudi veličastne vile in arhitektura ob jezeru, ki so nekoč navdušile tudi Brahmsa in Mahlera.

Osojsko jezero (Ossiacher See)

Osojsko jezero (Ossiacher See)
Osojsko jezero (Ossiacher See)

Osojsko jezero je znano po številnih koncertih in prireditvah. Lahko se sprehodite po promenadi in doživite živahnost ter razposajenost območja. Na jezero pa lahko pogledate tudi z drugega zornega kota: z žičnico Kanzelbahn seodpravite na goro Gerlitzen in se ozrite na čudovito okolico.

Baško jezero (Faaker See)

Baško jezero (Faaker See)
Baško jezero (Faaker See)

Turkizno jezero je najjužnejše jezero v Avstriji, zaradi največega števila sončnih ur pa ga imenujejo tudi “južno jezero”. Tisti bolj aktivni se lahko odpravite na pohod na domačo goro Mittagskogel.

Klopinjsko jezero (Klopeiner See)

Klopinjsko jezero (Klopeiner See)
Klopinjsko jezero (Klopeiner See)

Je eno najtoplejših kopaliških jezer, temperatura vode se lahko poleti povzpne do 28 stopinj Celzija. Klopinjsko jezero ima tudi športni program “koroškega jezerskega fitnesa”, ki je zastonj in na voljo vsem gostom v regiji. Tako lahko od maja do septembra (od ponedeljka do petka) izbirate med različnimi športnimi ponudbami.

Belo jezero (Weissensee)

Belo jezero (Weissensee)
Belo jezero (Weissensee)

S 930 metri nadmorske višine je Belo jezero je najvišje ležeče jezero med velikimi jezeri avstrijske Koroške. Tukaj lahko doživite naravo in kulinarične užitke, mirni zalivi fjordske vode pa vabijo na postanek in ribarjenje.Milštatsko jezero (Millstätter See)Milštatsko jezero (Millstätter See)
Milštatsko jezero (Millstätter See)

Jezero je s 141 metri najgloblje na avstrijskem Koroškem, znano pa je tudi po geomantičnih energijskih linijah. V okolici se med drugim nahajajo tudi številne skrivnostne energetske točke. Ravna obala toplejšega jezera je primerna za sprehode po zalivih, sprostitev in obisk okoliških restavracij.

Vir: austria.info

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!