STARE
V zraku · buzz buzz

Če potrebuješ nekaj dodatnega denarja, si lahko ogledaš seznam 8 stvari, ki jih po navadi vržemo stran, a bi lahko z njimi zaslužili. Veliko teh stvari je tako običajnih, da nikoli ne bi pomislili, da bi jih kdo želel kupiti. Vendar pa že hiter pregled eBaya pokaže, da kupcev kar mrgoli.

To je seznam 8 stvari, ki jih po navadi vržemo stran, pa bi jih lahko prodali. Poleg tega, da lahko s tem zaslužimo nekaj dodatnega denarja, nekoliko zmanjšamo tudi količino odpadkov.

Prazne škatle

Prazne škatle čevljev, telefonov, računalnikov in igrač pogosto pristanejo v košu za smeti ali pa se valjajo v kakšni zaprašeni kleti. Malo brskanja po internetu pokaže, da so dobro ohranjene škatle precej zaželen produkt. Recimo prazna škatla za iPhone se na eBayu prodaja za nekoliko manj kot 10 evrov.

Plakati, vstopnice, ovitki, razglednice

Plakati filmov, vstopnice koncertov in ovitki raznih plošč ali knjig lahko predstavljajo dragocen zbirateljski material. Koliko lahko za takšno stvar zaslužite, je seveda odvisno od tega, koliko je stara in redka.

Produkti, ki niso več v prodaji

Produkti, ki so jih umaknili iz prodaje, za sabo pogosto pustijo kup žalostnih oboževalcev, ki niso povsem zadovoljni s preostalimi podobnimi izdelki na trgu. Takšne stvari je možno po nekoliko zvišani ceni zelo hitro prodati na spletu. Še posebej dobro se prodajajo kozmetični produkti, ki jih ni več možno kupiti v trgovini.

Prazne rolice od papirnatih brisač

Prazne rolice od papirnatih brisač je možno na spletu prodati za nekaj več kot 10 evrov na 100 rolic. In kdo to kupuje? Razni umetniki in izdelovalci.

Stari parfumi

Si v babičini omari našla star parfum? Stari parfumi so velikokrat bolj zaželjeni od novih. Original Chanel Nº5 iz 70 let je na spletu vreden približno 130 evrov.

Elektronika

Stare kasete, videorekorderji, pokvarjeni iPodi in kabli so za večino ljudi precej neuporabna zadeva. Tisti, ki se spoznajo na elektroniko, pa lahko te stvari uporabijo za marsikaj. Namesto, da jih pelješ na odpad, jih objavi na spletu, morda še kaj zaslužiš.

Vintage športni čevlji

Stari športni čevlji so lahko presenetljivo iskan produkt. Originalne vintage Chuck Taylor Converse čevlji iz 70 let dosežejo celo ceno 1000 evrov!

Igrače

Zbiratelji so pripravljeni plačati precejšnjo vsoto v zameno za redko igračo. Pobrskaj med starimi plišastimi medvedki in barbikami. Preden jih zmečeš v koš, se pozanimaj, koliko so vredni. Recimo stara PEZ igračka za shranjevanje bonbonov iz leta 1982 je bila nedavno prodana za približno 30.000 evrov!


tumblr_ouxgbfdWmK1v791ndo1_1280 Pari, ki se žličkajo, imajo boljše razmerje shutterstock_645580342 Teh 10 služb najbolj privlači prav psihopate shutterstock_97174775 Presenetljivi razlogi, zakaj imajo mlajši moški – radi starejše ženske! edinstveni 13 ljudi, ki so tako edinstveni, da so verjetno z drugega planeta · · · · ·