alliownhouse-Eksperimentalen dom, ki se prilagaja bivanjskim potrebam (1)
Utrip mesta · arhitektura

Mala, eno-nadstropna hiša v Madridu je najnovejši eksperiment arhitektov PKMN. Ta se, tako kot ljudje, neprestano spreminja in prilagaja bivanjskim potrebam. Enkrat pisarna, drugič jedilnica, spet tretjič spalnica in celo prostor za meditacijo, ‘All I Own House’ je pravi kompaktni dom.

Vsaka izmed komponent vsebuje vse kar potrebuje običajen dom, skozi ves dan. Postelja izgine po tem, ko se zbudimo. Po kavi v kuhinji, se komponente enostavno premakne, in razkrije se tuš. Za službeni sestanek sredi dneva, je urejen tudi prostor za sedenje s knjižnimi policami in tablo za pisanje. Jedilna miza se lahko zloži in da prostor zabavi in relaksaciji. All I Own House je kot nekakšen kompakten dom, ki se transformira iz enega prostora v drug in tako omogoča, da je majhna prostornina kar najbolje izkoriščena. Genialna ideja arhitektov PKMN, ki bo gotovo navdihnila tudi kak Slovenski dom.

All I Own HouseOdpri galerijo
Nenavadna obcestna kavarna oblečena v reflektivna ogledala Nenavadna obcestna kavarna oblečena v reflektivna ogledala The Buoyant Plavajoči deskarski raj v Melbournu-floating-docklands-surf-park-melbourne-damian-rogers-designboom-01 The Buoyant: Plavajoči deskarski raj v Melbournu andyscott5 Andy Scott, The Kelpies: konjske glave kot spomenik Škotski Urbana joga v New Yorku. Foto: Jaka Vinšek Urbana joga: Knjiga slovenke Anje Humljan na Kickstarterju ·