fbpx

Ariya Electric – Nissan se podaja na ekspedicijo od pola do pola

Ariya Electric SUV dokazuje svojo moč na epskem potovanju od severnega do južnega tečaja

Foto: Nissan

Nissan se podaja na drzno 16.800 milj dolgo pot od magnetnega severnega do južnega tečaja, da bi dokazali zmogljivosti svojega dvignjenega in robustnega električnega terenca Ariya.

Električna vozila so se morda v preteklosti soočala z nekaterimi pomisleki glede dosega in polnilne infrastrukture, a z napredkom tehnologije so zdaj sposobna zagotavljati avtonomijo, ki tekmuje z bencinskimi vozili. Da bi to predstavil, je Nissan sodeloval z zakonskim parom Ramsey in se podal na ekspedicijo od južnega do severnega tečaja v spremenjenem električnem terencu Ariya.

Foto: Nissan
Foto: Nissan

Vozilo, opremljeno z Nissanovim naprednim električnim sistemom za nadzor štirikolesnega pogona e-4ORCE, so preoblikovali strokovnjaki za terensko vožnjo pri Arctic Trucks s terenskimi kolesi, kompletom za dviganje in razširjenimi blatniki. Notranjost je bila opremljena s strešno uporabno enoto, v kateri sta recon dron in posebej integriran aparat za espresso. Da bi zagotovili, da ima Ariya doseg, ki je potreben za dokončanje potovanja, bo vozilo spremljala prenosna enota za obnovljivo energijo, opremljena z vetrno turbino in sončnimi kolektorji za polnjenje SUV-ja, ko se bo avtomobil spopadal s polarnim terenom zunaj električnega omrežja.

Ekipa Ramsey (zakonski par Chris in Julie Ramsey) naj bi se marca podala na svojo 17.000 milj dolgo pustolovščino in demostrirala zmogljivost električnega terenca Nissan Ariya.

Dodatne Informacije

nissan.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.