Applova ura
V zraku · tehnologija

Na Applovem predstavitvenem dogodku luči sveta niso uzrli le novi modeli iPhonov, pač pa tudi četrta različica ure Apple Watch. Kako je proizvajalcem že tako tehnološko napredno uro uspelo še izboljšati?

Ura Apple Watch 4 je v prvi vrsti namenjena trem skupinam opravil. Z njeno pomočjo boste vselej ostali povezani z zunanjim svetom, hkrati pa vam bo športni in zdravstveni pripomoček.

Apple Watch ima v primerjavi s svojo predhodnico kar 30 % večji zaslon, ki sega od roba do roba. Pri Applu so veliko pozornosti pri ustvarjanju novega izdelka namenili prikazu informacij iz aplikacij, kot so fotografije, zemljevidi in koledar. Domači zaslon lahko na način, da izberete 8 najbolj priljubljenih aplikacij, prilagodite svojim željam.

Ura bo po zaslugi 64-bitnega dvojedrnega procesorja S4 odslej delovala 2-krat hitreje. Del strojne opreme, ki jo najdemo pod ohišjem, izdelanim iz črne keramike in safirnega kristala, sta tudi merilnik pospeška in giroskop.

Applov novi adut vam bo pomagal tudi pri poškodbah, saj bo zaznal padec in vam ponudil možnost klica v sili. Optični senzor za prepoznavanje srčnega utripa vas bo opozoril, če bo raven vašega srčnega utripa prenizka ali previsoka. Prav tako bo prepoznal simptome atrijske fibrilacije.

Apple Watch je prvi izdelek z elektrokardiogramom, ki ga boste od proizvajalca lahko dobili neposredno. Na vas je le, da zaženete posebno aplikacijo in prst prislonite ob prenovljeno digitalno krono.

Prvi kupci bodo na Apple Watch morali počakati do 21. septembra. Za različico GPS bo treba odšteti 399 ameriških dolarjev, za različico LTE pa 499 ameriških dolarjev. Informacije o ceni in dostopnosti na slovenskem trgu za zdaj še niso znane.

Galerija – Apple Watch

Applova ura Odpri galerijo

Canon EOS R EOS R: Canonova nova brezzrcalna kamera polnega formata beautiful-daylight-enjoyment-777155 10 aplikacij za produktivnost, ki jih boste dejansko uporabljali Nubia-Alpha-Wearable-Smartphone-0-Hero Nubia Alpha: novodobni pametni telefon, ki ga namestite na zapestje Huawei AI Cube IFA 2018: AI Cube je Huaweieva napredna tehnologija z dodatkom Amazonove Alexe · ·