Novi Audi e-tron
Utrip mesta · mobilno

Audi e-tron nas spominja, da so električni avtomobili prihodnost, pa čeprav se velikokrat sprašujemo, kako oddaljena. Tudi zato so pri Audiju presenečeni nad številom prednaročil, ki so jih prejeli od uradne predstavitve Audija e-tron pred dobrimi 15 dnevi v San Franciscu. Prednaročil naj bi bilo kar 10.000.

Za grobo primerjavo lahko navedemo podatek, da je Tesla leta 2017 prodala več kot 12.600 primerkov modela Tesla X v Evropi. Tudi zato je številka 10.000 spoštovanja vredna in resen kazalnik, da je Tesla počasi, a zagotovo dobiva močno konkurenco. Oba avtomobila sta namreč v istem segmentu in bosta vsekakor neposredna konkurenta.

Proizvodnja Audi e-tron se je začela 3. septembra 2018 v Belgiji, tako da  bodo prve dobave avtomobilov v Evropi že zelo kmalu (zagotovo še pred koncem letošnjega leta). Zato upamo, da bomo kakšen primerek ugledali tudi na slovenskih cestah že letos.

Mogoče nekaj impresivnih podatkov o avtomobili, ki vsekakor navdušuje tako oblikovno kot tehnično. Audi e-tron bo dosegel končno hitrost 200 km/h, do 100 km/h pa bo pospeši v pičlih 5,5 sekunde. Ker je pri električnih vozilih doseg pomemben, nas veseli soliden doseg 400 km z enim polnjenjem ter omogočeno hitro polnjenje do 80 % kapacitete baterij v 30 minutah.

V Nemčiji se elektrificiranje e-tronom začne pri 79.900 evrih …, a tam se seveda le začne.

Galerija slik: Audi e-tron

Novi Audi e-tronOdpri galerijo

Kahn Land Rover Defender Flying Huntsman 6X6 Pickup Kahn Land Rover Defender Flying Huntsman 6X6 Pickup: ste že kdaj videli bolj odštekanega pick-upa? Hyundai i30 Fastback N Hyundai i30 Fastback N: še tretji član družine ‘N’ a-genuine-real-life-flying-car-is-finally-being-released-next-month-and-its-road-legal-1680x1120 Pravi, resnični leteči avtomobil bo na cestah že naslednji mesec Ford F-Vision Ford F-Vision: Fordov konceptni tovornjak ·