Bentley Continental GT Convertible Galene
Utrip mesta · mobilno

Zakaj je Bentley Continental GT Convertible Galene jahta na kopnem? Dno prtljažnika je prekrito z lesom, na armaturni plošči pa kraljuje ročno narisana superjahta.

Za Bentleyja in podobne avtomobile smo že nemalokrat slišali, da so prave ladje. To je seveda mišljeno zaradi dolžine, saj, čeprav je Continental GT Bentleyjev športnik,  v dolžino še vedno meri skoraj 5 metrov. In ko tak avtomobil v roke dobi Mulliner, nekakšen uradni predelovalec Bentleyjev, takrat resnično dobimo jahto na kolesih.

Navdih so pri Mullinerju našli v luksuznih jahtah, ki jih, po pravici povedano, ni težko povezati z luksuznimi avtomobili. Bentley Continental GT Convertible Galene bo izdelan v le 30 primerkih, njegov cena pa naj bi dosegla šestmestno številko. Ime je dobil po grški boginji Galene, ki je zavetnica mirnega morja. A ta cestna jahta lahko s svojim V8 motorjem in 500 konjskimi močmi kaj hitro razburka tudi to mirno morje. Tega posebnega kabrioleta boste prepoznali po ledeniško beli barvi, modri črti na boku vozila in temno modri platneni strehi. Eleganten GT je obut v 21-palčna platišča, ki močno spominjajo na ladijske propelerje. Ravno tako je ekskluzivna notranjost avtomobila, ki je lahko odeta v več vrst eksotičnega usnja in ima ročno naslikano jahto na armaturni plošči. Osrednji del okoli prestavne ročice in dno prtljažnega prostora pokriva posebna vrsta orehovega lesa, ki ga boste našli samo na tem Bentleyjevem modelu. Nas je prepričal, prav gotovo pa bo prepričal še kakega petičneža, ki si bo poleg luksuzne jahte, privoščil še eno boginjo mirnega morja.

PREBERITE ŠE: BENTLEY BENTAYGA FALCONRY – NAJBOLJ LUKSUZNA PTIČJA KLETKA NA SVETU

Galerija slik: Bentley Continental GT Convertible Galene

Bentley Continental GT Convertible GaleneOdpri galerijo
Rolls-Royce Phantom Rolls-Royce Phantom 2018: luksuz, kot ga še ni bilo 1000-500-citymagazine-cover Ferrari F16X: Ferrarijev SUV prihaja leta 2021 Jaguar XJR575 Jaguar XJR575: vroča limuzinska mačka Mercedes-Benz E-class All-Terrain 4x4² Mercedes-Benz All-Terrain 4×4²: najbolj terenski razred E · · · · ·