fbpx

Bentley Continental GT Convertible Galene: jahta na kopnem

Bentley Continental GT Convertible Galene

Zakaj je Bentley Continental GT Convertible Galene jahta na kopnem? Dno prtljažnika je prekrito z lesom, na armaturni plošči pa kraljuje ročno narisana superjahta.

Za Bentleyja in podobne avtomobile smo že nemalokrat slišali, da so prave ladje. To je seveda mišljeno zaradi dolžine, saj, čeprav je Continental GT Bentleyjev športnik,  v dolžino še vedno meri skoraj 5 metrov. In ko tak avtomobil v roke dobi Mulliner, nekakšen uradni predelovalec Bentleyjev, takrat resnično dobimo jahto na kolesih.

Navdih so pri Mullinerju našli v luksuznih jahtah, ki jih, po pravici povedano, ni težko povezati z luksuznimi avtomobili. Bentley Continental GT Convertible Galene bo izdelan v le 30 primerkih, njegov cena pa naj bi dosegla šestmestno številko. Ime je dobil po grški boginji Galene, ki je zavetnica mirnega morja. A ta cestna jahta lahko s svojim V8 motorjem in 500 konjskimi močmi kaj hitro razburka tudi to mirno morje. Tega posebnega kabrioleta boste prepoznali po ledeniško beli barvi, modri črti na boku vozila in temno modri platneni strehi. Eleganten GT je obut v 21-palčna platišča, ki močno spominjajo na ladijske propelerje. Ravno tako je ekskluzivna notranjost avtomobila, ki je lahko odeta v več vrst eksotičnega usnja in ima ročno naslikano jahto na armaturni plošči. Osrednji del okoli prestavne ročice in dno prtljažnega prostora pokriva posebna vrsta orehovega lesa, ki ga boste našli samo na tem Bentleyjevem modelu. Nas je prepričal, prav gotovo pa bo prepričal še kakega petičneža, ki si bo poleg luksuzne jahte, privoščil še eno boginjo mirnega morja.

PREBERITE ŠE: BENTLEY BENTAYGA FALCONRY – NAJBOLJ LUKSUZNA PTIČJA KLETKA NA SVETU

Galerija slik: Bentley Continental GT Convertible Galene

Dodatne Informacije

Več informacij:
bentleymotors.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!