Kaj nam za 2020 pripravlja Maserati?

GranTurismo 2020

Novi GranTurismo seveda. Čeprav je bil obljubljen za prihodnje leto, smo bili letos deležni le osvežitve modelov GranTurismo in GranCabrio. Nekaj povsem novega pa nam tokrat obljubljajo za leto 2020.

Do zamude je prišlo zaradi prehoda na povsem novo platformo, ki bo zdaj v celoti narejena iz aluminija, s tem pa lažja in precej bolj čvrsta. Ta platforma tudi omogoča dobro izhodišče za električna in hibridna vozila. Do zdaj smo bili vajeni atmosferskih V8 motorjev, a slišali smo govorice, da bi se tem utegnila pridružiti še turbina ali celo elektromotor, s tem pa bi omogočili več navora pri pospeševanju. Slovo bo doživel zdaj že kar malo zastareli šeststopenjski avtomatski menjalnik, ki ga bo zamenjal samodejni osemstopenjski ZF-menjalnik. Ta se je izkazal že v veliko avtomobilih in bo vsekakor prijetna osvežitev.

Oblikovno bo novi GranTurismo svoj navdih iskal v konceptu Alfieri, oblikovalci pa bodo uporabili tradicionalne Maseratijeve elemente in moderne agresivne oblike. Za lažjo predstavo si oglejte študijo Alfieri, ki napoveduje Maseratije prihodnosti.

PREBERITE ŠE: AVTOMOBIL, KI GA MASERATI PREPROSTO MORA NAREDITI

Galerij slik: Maserati za 2020

Dodatne Informacije

Več informacij:
maserati.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Skydrive SD-03: Leteči taksi