Tesla-Cybertruck-Cybunker-hero
Utrip mesta · arhitektura

Cybunker ni samo običajna garaža, temveč tudi zaklonišče, ki je zmožno preživeti dobesedno vse.

Newyorški studio za dizajn LARS BÜRO je izdelal prav poseben koncept nekakšnega zaklonišča/garaže, ki je povsem samooskrbna, inspiracijo pa črpa iz Teslinega terenskega vozila Cybertruck. Temu primerno je tudi ime. “Cybunker” je tako kot Cybertruck izdelan iz enotne konstrukcije jekla in armiranega stekla, kar mu daje izjemno vzdržljivost.

Cybunker pa ni samo garaža, temveč je lahko tudi precej prostorno stanovanje. Steklene površine na stranskih stenah ter na strehi v prostor prepustijo veliko dnevne svetlobe. Poleg tega pa nudijo izvrsten razgled. Ker gre za futuristično zamisel, so oblikovalci k možnosti garaže in stanovanja dodali še možnost uporabe prostora kot nekakšne zračne zapore. To je prostor, ki omogoča varen prehod med zunanjostjo in glavnim bivalnim delom.

Da je Cybunker povsem samooskrben skrbi streha, ki ima vgrajene sončne celice. Zaklonišče upravlja računalnik, v pritličju pa se nahajajo tudi vse ostale potrebne stvari. Od cistern, pump in baterij, ki shranjujejo energijo iz sončnih celic. Cybunker je dovolj vzdržljiv, da je lahko del bivaka na Marsu ali pa služi kot napredna garaža za jeklenega konjička. Ker gre za koncept, cene studio tako (še) ni podal.

Galerija: Cybunker

Bivalni del CybunkerjaOdpri galerijo

74982717_252284759081999_4273513113450932233_n Nor dizajn: hiše, ki so jih navdihnili znani logotipi uluwatu-surf-villas-carbon-house-alexis-dournier_dezeen_2364_col_14 To so najlepše zasebne hiše leta 2019 04_DorteMandrup_TheWhale_WhaleTail The Whale: dramatična arktična atrakcija, ki si jo želimo obiskati! 1920x1080_new-1 Od leta 2020 bodo lahko turisti spali v Versajski palači · · · ·