Bi imel Teslin Cybertruck? Potem moraš imeti tudi Cybunker!

Cybunker ni samo običajna garaža, temveč tudi zaklonišče, ki je zmožno preživeti dobesedno vse.

Newyorški studio za dizajn LARS BÜRO je izdelal prav poseben koncept nekakšnega zaklonišča/garaže, ki je povsem samooskrbna, inspiracijo pa črpa iz Teslinega terenskega vozila Cybertruck. Temu primerno je tudi ime. “Cybunker” je tako kot Cybertruck izdelan iz enotne konstrukcije jekla in armiranega stekla, kar mu daje izjemno vzdržljivost.

Cybunker na Marsu
Cybunker na Marsu

Cybunker pa ni samo garaža, temveč je lahko tudi precej prostorno stanovanje. Steklene površine na stranskih stenah ter na strehi v prostor prepustijo veliko dnevne svetlobe. Poleg tega pa nudijo izvrsten razgled. Ker gre za futuristično zamisel, so oblikovalci k možnosti garaže in stanovanja dodali še možnost uporabe prostora kot nekakšne zračne zapore. To je prostor, ki omogoča varen prehod med zunanjostjo in glavnim bivalnim delom.

Bivalni del Cybunkerja
Bivalni del Cybunkerja

Da je Cybunker povsem samooskrben skrbi streha, ki ima vgrajene sončne celice. Zaklonišče upravlja računalnik, v pritličju pa se nahajajo tudi vse ostale potrebne stvari. Od cistern, pump in baterij, ki shranjujejo energijo iz sončnih celic. Cybunker je dovolj vzdržljiv, da je lahko del bivaka na Marsu ali pa služi kot napredna garaža za jeklenega konjička. Ker gre za koncept, cene studio tako (še) ni podal.

Galerija: Cybunker

Dodatne Informacije

Več informacij:
larsburo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!