8 znakov zdrave zveze: cilj je doseči to!

Kaj je pravzaprav zdrava zveza? Zdrava zveza je sestavljena iz teh 8 stvari.

Obstaja čudovit rek: ni pomembno, kje smo, pomembno je, s kom smo! Še preden pa se vprašate, ali ste izbrali pravega partnerja, morate vedeti, kaj je zdrava zveza.

Ljubezen dokazujete z dejanji

Opazite malenkosti! Ljubezen je to, ko vam partner skuha čaj, vas ponoči pokrije z odejo, vam pogreje večerjo … Prazne besede tukaj nimajo kaj iskati!

Ljubezen dokazujete z dejanji.
Ljubezen dokazujete z dejanji.

Potrebe so jasno izražene

Takoj poveste partnerju, kaj pričakujete od te zveze: ali naj bi vodila v poroko, ali bi si radi ustvarili družino ali ne želite imeti otrok. Če partner tega ni pripravljen sprejeti, ni za vas.

Sposobni ste se iskreno pogovarjati

Trudite se, da ste s partnerjem čim bolj iskreni, saj se zavedate, da vam nihče ne more brati misli. Komunikacija ni samo še ena pomembna podrobnost v razmerju, temveč ključni del odnosa.

Sposobni ste se iskreno pogovarjati.
Sposobni ste se iskreno pogovarjati.

Nihče se ne gre igric

Če ste v zdravi zvezi, potem poznate kompromise in se izogibate ljubosumju. Če se v zvezi pojavijo težave, jih znate rešiti s skupnimi močmi, ne molčite o njih, prav tako pa ne zavlačujete z dogovori.

Drugi ne morejo vplivati na vaš odnos

Zavedate se, da mnenje drugih ljudi ni pomembno. Pomembno je le tisto, kar si mislita vidva s partnerjem. Če imata v odnosu kakšno težavo, jo bosta znala rešiti sama, tega ne bosta obešala na veliki zvon, prav tako pa ne bosta k reševanju vabila tretje ali četrte osebe.

Drugi ne morejo vplivati na vaš odnos.
Drugi ne morejo vplivati na vaš odnos.

Ne skrivate svojih čustev

Če lahko s partnerjem delite dobra in slaba čustva, on pa vas ne gleda čudno oziroma vas ne obsoja, potem veste, da ste našli pravo osebo.

Imate občutek, da ste svobodni, hkrati pa da ste del neke celote

Če se ob partnerju ne počutite ujetih, se lahko razvijate in dosegate svoje cilje, potem ste v zdravem odnosu. Hkrati pa se zavedate, da lahko timsko delo prinese največje uspehe.

Imate občutek, da ste svobodni, hkrati pa da ste del neke celote.
Imate občutek, da ste svobodni, hkrati pa da ste del neke celote.

Imate priložnost, da osebno rastete

Zdrav odnos je tisti, v katerem ljudje uspemo odkriti svoje najboljše lastnosti in hkrati izboljšujemo svoje slabe razvade oz. navade. Moški in ženska si namreč morata biti v oporo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10+ navidez preprostih vprašanj, ki si jih moški ženskam nikoli ne upajo zastaviti